Foto: Birgit Dannenberg.
Foto: Birgit Dannenberg.

Journalistikk i Stavanger, brekking på Gjøvik

Rogalands Avis flytter sideombrekking.

Publisert Sist oppdatert

Det skal spares i nummer to-avisen Rogalands Avis i Stavanger. Ifølge Stavanger Aftenblad blir tre av seks typografer sagt opp, og ombrekking av de redaksjonelle sidene flyttes til Gjøvik og Oppland Arbeiderblad.

Sjefredaktør Bjørn Sæbø i Rogalands Avis sier til Journalisten at han ikke vil gå ut med konkrete beløp avisen sparer på flyttingen, men konstaterer at det er såpass at det lønner seg. De tre typografene som må gå, må forlate avishuset uten sluttpakker. Til det var det ikke økonomisk grunnlag. Det vurderes også om de tre må stå oppsigelsestiden ut.

Uttrykk

– Dette er relativt ferskt i A-pressen, og det er først nå at teknologien er såpass utviklet og det er mange nok som bruker det samme systemet, til at vi kan gjøre slikt.

– Men journalistikken skjer i Stavanger, mens sidene brekkes på Gjøvik. Er du ikke redd noe kan forsvinne i oversettelsen?

– Nei, layout lages i mal av oss, det er naturligvis en forutsetning for samarbeidet at vi beholder vårt redaksjonelle uttrykk. Det de skal gjøre på Oppland er å ferdigstille sidene, sier Sæbø.

I Oppland Arbeiderblad arbeider det fem typografer. Disse brekker også avisen Hadeland, i tillegg til Oppland Arbeiderblad. Mediehuset vant anbudet i konkurranse med ett annet mediehus.