Mange må gjøre ting de før ikke har gjort i Dagsavisen

Dagsavisens nedbemanning er løst gjennom frivillighet, melder publisher Lysholm. 12 må gå der og i Rogalands Avis.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I alt 12 personer forlater Mediehuset Dagsavisen, det vil si Dagsavisen og Rogalands Avis, før årets utgang. Flere av disse forsvinner på Avtalefestet pensjon-ordninger, mens noen få har tatt sluttpakker. Klubbleder Espen Rusdal sier at de ansatte satt med opplevelsen av å bli tatt på senga.

I januar skulle de finne måter å redusere kostnadene på, uten å kutte i bemanningen. Samtidig ble annonseomsetningen ytterligere svekket og sterkere kost måtte til.

Espen Rusdal. Foto: Hilde Unosen
Espen Rusdal. Foto: Hilde Unosen

Publisher Eirik Hoff Lysholm sa til Journalisten i mars at Dagsavisen måtte kutte ti millioner over to år og at det ikke var lagt opp til nedbemanning.

LES OGSÅ: Fristen for å søke sluttpakker ute i Dagsavisen

Foto kuttes

– Det har vært veldig tungt, sier Rusdal. – Folk er grå i maska, og for mange av kollegene har det nye oppsettet vært uforståelig.

Rusdal refererer til den nye organisasjonskartet som ble sendt til de ansatte per epost fredag ettermiddag. Her blir mange av de gjenværende plassert i roller de tidligere ikke har hatt. En journalist er blitt omplassert til å være redigerer, mens en av fotografene overføres til den lokale Oslo-gruppa hvor vedkommende skal skrive samt være videojournalist. Featureavdelingen er spredt ut på alle andre redaksjonelle avdelinger.

– Det blir mange som må gjøre ting de tidligere ikke har gjort. Framtiden blir vel slik at man må kunne alt, sier klubblederen og viser til at avisen med omleggingen kun vil ha én fotograf fra nyttår. I dag er det tre.

LES OGSÅ: Veteraner lynraskt ut av Dagsavisen

Kart tilpasset produksjonen

Lysholm skriver i en tekstmelding til Journalisten at han ikke ønsker å kommentere personalvurderinger, strategiske prioriteringer eller enkeltmedarbeidere.

Eirik Hoff Lysholm. Foto: Kathrine Geard
Eirik Hoff Lysholm. Foto: Kathrine Geard

– Men jeg kan bekrefte at vi er i mål med vår omstruktureringsprosess i Dagsavisen og Rogalands Avis (RA). Nedbemanning er løst gjennom frivillig avgang. Totalt 12 årsverk i Dagsavisen og RA.

Han skriver videre at organisasjonskartet er tilpasset Dagsavisens to satsingsområder i nasjonal utgaveproduksjon og lokal, digital tilstedeværelse.

– Viktigst er imidlertid at vi nå gir full gass i retning av USA Today-modellen, også i vår interne prioritering av ressurser.

I ettermiddag møtes de ansatte til allmøte. Klubblederen er spent på hva som her skal drøftes. Innkallingen ble sendt ut på epost sammen med det nye organisasjonskartet som ikke blir effektuert før til høsten.

Journalisten kjenner til at i dette kartet er enkelte medarbeidere som i mange år har arbeidet i Oslo blitt sendt til en av de lokale redaksjonene utenfor hovedstaden.

Powered by Labrador CMS