Bra lokaloppgjør i Rogalands Avis

De ansatte i Rogalands Avis er godt fornøyd med årets lokaloppgjør. 15.000 flatt til alle er bedre enn på mange, mange år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi skulle selvsagt hatt mer, men vi er fornøyd med det vi har fått til i år, og så får vi tro at dette er et signal om at ledelsen skjønner at vi må komme oss lengre opp på lønnsstatistikken, sier klubbleder Øyvind Jacobsen i Rogalands Avis.

Klubben valgte å legge til side all diskusjon om lavlønnsprofil, vakttillegg, helger og skjerming. I stedet gikk man rett på og fikk en avtale om 15.000 kroner flatt til samtlige. Punktum. Med det sentrale tillegget blir totalrammen da på 19.200 kroner. Så skal de se på detaljer i avtalen et annet år.

– Vi har hatt en elendig lønnsutvikling de siste seks årene, både sammenliknet med relevante lokalaviser og sammenliknet med A-pressen, sier Jacobsen.

Han peker på det ironiske i at samtidig som Rogalands Avis havner på 2. plass i redaksjonell produktivitet i den såkalte VEI-rapporten i A-Pressen, så lå de 20.000 kroner under lønnsgjennomsnittet for samme gruppe.

Nå legger Stavanger Aftenblad om til tabloid og blir morgenavis, og Rogalands Avis vil møte en helt ny konkurransesituasjon.

– Da er det viktig at avisen lønner folk såpass at de blir i avisen. Seks av en stab på 24 medarbeidere har sluttet det siste halve året. Det forteller mye, sier Jacobsen.

Powered by Labrador CMS