Ganske fornøyd med seg selv

Rogalands Avis triller terning når avisen vurderes og så langt er snittet en sterk firer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Siden andre uka i september har Rogalands Avis lagt ut evalueringen av dagens avis på sine nettsider. Sammen med en grundig gjennomgang, triller avisen også terning for å fortelle leserne hva redaktørkollegiet i avisen mener om dagens utgave.

Anmeldere

– Hvorfor har dere valgt å kaste terning?

– Nei, hvorfor ikke. Vi gjør det på CD-er og filmer, så da kan vi være ærlige med oss selv og gi oss samme behandling som alle andre, sier redaktør Bjørn Sæbø.

–Tror du at leserne noensinne vil se dere gi avisen deres terningkast 1?

– Jeg håper virkelig ikke det. Definisjonen på terningkast 1 hos oss er dersom trener Uwe Rösler får sparken i Viking og vi ikke har fått det med oss.

Siden starten av loggpubliseringen har redaktørkollegiet trillet terningen 22 ganger. Terningkastene 1, 2 og 6 har uteblitt, mens det er blitt gitt 4 treere, 12 firere og 6 femmere. Et snitt på en sterk firer.

– Stort sett er vi veldig fornøyd med innholdet. Vi har hatt en god periode med tunge lokale saker som biskopen og hans sønn. Innsidesaken i Acta har også vært en stor lokal sak for oss. Så jevnt over har vi vært fornøyd med avisen, forteller Sæbø.

Nesten på sekseren

Få har kommentert loggene, men Sæbø forteller at det er kommet e-poster fra kolleger som har gitt tilbakemeldinger.

– Jeg tror du skal være medieinteressert for å lese denne.

Redaktøren forklarer at terningkastene som kommer på nett, er de samme som ville blitt gitt dersom loggen kun var tilgjengelig internt.

For å oppnå nest dårligste terningkast må avisen bomme grovt på det Sæbø karakteriserer som en opplagt sak. Og så skal det være dårlig kvalitet på både layout og bilder i avisen.

– Hva med sekserne, kommer de?

– Vi har vært på grensen et par ganger. Du finner alltid noe smårusk med alle aviser, men vi har vært veldig nær når vi har hatt eksklusive oppslag – som for eksempel biskopsaken.

For å klare beste terningkast må Rogalands Avis ha den eksklusive lokale nyheten som vekker nasjonalinteresse, og en tilnærmet feilfri avis.

Powered by Labrador CMS