Foto: Bjørn Tore Ness, Namdalsavisa
Foto: Bjørn Tore Ness, Namdalsavisa

Blir jeg ikke valgt, kommer jeg ikke tilbake til avisen

Etter 32 år i Namdalsavisa har Ragnar Prestvik tatt fems års permisjon for å bli ordfører.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag fortalte Journalisten om Roger Bergersen som på dagen forlot jobben som ansvarlig redaktør i avisen Fremover etter at han hadde takket ja til å stille som ordførerkandidat for Narvik Arbeiderparti.

Litt lenger sør, i Overhalla, har Ragnar Prestvik tatt permisjon fra jobben som redaksjonssjef i Namdalsavisa. Han satser på å bryte Senterpartiets sterke posisjon i kommunen.

– Jeg har tro på at jeg kan bli valgt. Hadde jeg ikke hatt det, så ville jeg heller ikke sagt ja, sier Prestvik.

Hoppet av

Den tidligere redaksjonssjefen forteller at det tok litt tid før han valgte å takke ja til forespørselen om å stille som ordførerkandidat. For ham var det uansett avgjørende at han ble toppkandidaten på den lokale Arbeiderparti-lista. Det gikk rundt to måneder før han sa ja.

For å gå fra jobben allerede ni måneder før valget innebærer at du må ha en annen inntekt. Og å være redaksjonelt ansatt i lokalavisen er uansett ikke aktuelt.

– I det øyeblikket man stiller til valg på en liste blir man politisk aktør. Det er mange i pressen som i perioder har hatt virke innenfor politikk. Det er endring av rolle som er problematisk i forhold til integritet.

Prestvik sier at han har hatt løpende dialog med sjefen i avisen, og at han har hatt konferanser med redaktørforeningen om å ta på seg vervet. Uforenlig med jobben i avisen mente han uansett det var, derfor gikk han øyeblikkelig ut i permisjon, og den varer i fem år.

Fem år

– Blir jeg ikke ordfører kan jeg uansett ikke komme tilbake til avisen. Da blir jeg sannsynligvis medlem i kommunestyret og i formannskapet. Det er uforenlig med jobben i avisen.

Frem til valget i midten av september, og kanskje etter, skal Prestvik ta på seg strøjobber, også for sin tidligere arbeidsplass. Men han understreker at det her vil være snakk om utrednings - og prosjektjobber blant annet for eksterne kunder.

– Ringer de sentralbordet til Namdalsavisa, så kommer de ikke til meg. Mine funksjoner i redaksjonen er overlatt til andre.

Powered by Labrador CMS