Rolv Erik Ryssdal. Foto: Birgit Dannenberg
Rolv Erik Ryssdal. Foto: Birgit Dannenberg

Schibsted vurderer nettbetaling

Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal følger med på hvor Murdoch ender med betalingsplanen på nett.

Publisert Sist oppdatert

Under kvartalspresentasjonen til Schibsted fredag fikk Ryssdal spørsmål om nettbetaling og Rupert Murdoch. Konsernsjefen fortalte tilhørerne at de følger nøye med på hva som skjer med Murdochs ambisjoner om å ta betaling på nett.

– Vi har lagt merke til at Murdoch har måttet moderere seg allerede i forhold til det han sa for et halvt år siden, fortalte Ryssdal.

Eksperimentering

Han forklarte videre at heller ikke i Schibsted er nettbetaling tabu. Spesielt i nettdelen til abonnementsavisene Aftenposten og Svenska Dagbladet vil brukerne ifølge Ryssdal kunne se at de prøver seg fram.

– I disse avisene vil du se større grad av eksperimentering om hva man kan ta seg betalt for. Eller hvilke deler av innholdet man kan ta seg betalt for, sa Ryssdal under presentasjonen.

Aftenpostens nettavis hadde isolert i tredje kvartal et driftsresultat på minus to millioner kroner. Det er en forbedring på sju millioner sammenlignet med samme tid i fjor. Ved samme tid gikk driftsinntektene fram med to millioner kroner til 24 millioner.

Rett utvikling

Konsernsjef Ryssdal mener at Aftenposten er på rett vei med økonomien på nettsatsingen.

– Det har jo skjedd en god del der, sa han til Journalisten etter presentasjonen.

– To millioner i underskudd på ett kvartal, er det rett vei?

– Det er betraktelig bedre enn ved samme tid i fjor. Fortsetter det på denne måten er jeg godt fornøyd, fortsatte Ryssdal.

Ryssdal fortalte at det spesielt på mobile plattformer, som Kindle, vil være mulig å ta betalt for innhold. Men, som han sa, VGs administrerende direktør Torry Pedersen var ikke til stede på presentasjonen for å kunne fortelle om dette i detalj.