Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal ser ikke for seg at Schibsted havner på et jorde utenfor Oslo. Foto: Birgit Dannenberg
Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal ser ikke for seg at Schibsted havner på et jorde utenfor Oslo. Foto: Birgit Dannenberg

Schibsted vurderer radikal samlokalisering

VG og Aftenposten kan havne under samme tak.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Konsernet utreder etter det Journalisten erfarer å samlokalisere sine virksomheter i Oslo og omegn. Det kan skje allerede om tre år.

Spredd sentralt

Schibsted har flere leieavtaler som utløper de nærmeste par årene. Nå befolker konsernets ansatte blant annet lokaler i Apotekergata (konsern, forlag), Akersgata (VG) og Postgirobygget (Aftenposten og Aften). E24 befinner seg også i Postgirobygget, men skal etter VGs overtakelse flytte til tabloiden. Det kan altså bli en mellomløsning.

Halveide Scanpix (50,1 prosent) er også i VG-bygget, men tettere på medeier NTB, som har vist interesse for å overta hele bildebyrået. Rubrikksuksessen Finn befinner seg i Grensen med sine 275 ansatte.

Spare og tjene

Det er med andre ord snakk om betydelig arealbehov dersom mange av disse skal flytte sammen. Konsernet mener det kan spares store årlige kostnader når utnyttelsen blir bedre enn i dag.

Samtidig ser man fordeler i styrket samarbeid mellom Schibsteds selskaper. Informasjon som onsdag nådde de ansatte, viser at man tenker seg hel eller delvis samlokalisering allerede ved årsskiftet 2013–2014.

Ikke til jorde

Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal sier til Journalisten at utredningen akkurat er startet.

– Vi har foreløpig ingen konkrete planer for lokaliseringen.

– Men bare tida og veien?

– Det er tross alt tre og et halvt år til. Jeg synes ikke det er så kort tid.

Schibsted har de siste årene solgt nesten hele eiendomsmassen i Oslo. Ryssdal tror heller ikke det er særlig aktuelt å kjøpe nytt, og sier en eventuell samlokalisering høyst sannsynlig vil ende i leide lokaler.

– Kan dere havne utenfor bygrensa?

– Jeg er sikker på at alle ansatte vil påpeke verdien av å være sentrumsnære, og ser nok ikke for meg et jorde utenfor Oslo.

VG liker byen

– Dette vil vi selvsagt gå dypt inn i og bruke tid til å se nærmere på. Da VG-bygget ble solgt, ble vi lovet å være her lenge. Og det er ennå mange år til leiekontrakten går ut, sier Anne-Lise von der Fehr, klubbleder for VG-journalistene.

– Vi mener det er veldig viktig at VG har lokaler i sentrum av Oslo. Det er naturlig at vi som stort mediehus også fremover befinner oss tett til maktsentrene i det norske samfunnet.

Konsernsjef Ryssdal har tidligere gjennomført en storstilt samlokalisering i Stockholm. Samflyttingen av Aftonbladet og Svenska Dagbladet ble omtalt som en stor suksess.

Powered by Labrador CMS