F.v. Finn Våga og Rolv Erik Ryssdal. Foto: Birgit Dannenberg
F.v. Finn Våga og Rolv Erik Ryssdal. Foto: Birgit Dannenberg

– Vi er på hver vår planet

Tillitsvalgte i Media Norge møtte konsernsjef Ryssdal.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lederne i redaksjonsklubbene i Media Norge-avisene har tidligere uttrykt sin frustrasjon over at Schibsted vil ta ut et ekstraordinært utbytte på 666 millioner kroner. Tirsdag møtte klubblederne Schibsteds konsernsjef Rolv Erik Ryssdal for å drøfte aksjeutbyttet. Det hjalp klubblederne lite.

– Vi er ikke beroliget. Ryssdal står på utbytte og det er ingenting som tyder på at han vil endre på dette. Vi er på hver vår planet, sier klubbleder Finn Våga i Stavanger Aftenblad.

Dugnadsløft

Våga forteller at medlemmene i klubbene kommer til å markere sin motstand mot utbetalingen. Det mener han de er forpliktet til og viser til alle ansatte som har forlatt bedriftene i Media Norge med sluttpakker, og til dem som er igjen.

– Vi har dugnadsløftet som skal få bedriftene på fote for fremtiden. De ansatte har båret dette løftet gjennom å ta sluttpakker, så kommer dette utbyttet som er stikk i strid med dugnaden, sier Våga.

Klubblederen tror at Ryssdal ble overrasket over temperaturen under møtet, og at motstanden mot utbyttet var så kraftig. Våga mener timingen blir helt feil, særlig når mange ansatte i konsernet frykter for sine arbeidsplasser.

– Vår reaksjon er et utslag av det vi opplever daglig. Vi møter hver dag kolleger som sliter og når man kommer med slikt, blir vi ufattelig provosert. Dette er respektløst.

Misnøye

Våga forteller at Ryssdal fikk klar beskjed om hvorfor klubbene er provosert, og at de føler seg lurt. Klubblederen opplevde møtet som en pedagogisk øvelse hvor Ryssdal ønsket å forklare hvorfor Schibsted henter ut disse pengene fra Media Norge.

Våga mener at dersom klubbenes protester ikke fører fram under den ekstraordinære generalforsamlingen, får det konsekvenser for videre kostnadskutt.

– Stavanger Aftenblad er nå i sin tredje sparerunde. Ledelsen vil ikke få forståelse for en fjerde runde hvis man tar ut utbytte.

Journalisten har forsøkt å få Rolv Erik Ryssdal til å kommentere møtet, men har så langt ikke lyktes med dette.

Powered by Labrador CMS