Diktat i Romerikes Blad

De ansatte fortviler etter lønnsdiktat som er lavere enn ledelsens siste tilbud.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det lokale oppgjøret i Romerikes Blad endte nylig i lønnsdiktat fra ledelsen. De 51 ansatte som klubben forhandlet for får et lokalt flatt tillegg på 4.000 kroner. I tillegg kommer en redaktørpott på 16.025 kroner som fordeles på ni medarbeidere.

Det gir en lønnsvekst på 3,07 prosent, inkludert det sentrale tillegget.

Ansatte fortviler

Leder Linda Ingier i redaksjonsklubben sier at de ansatte fortviler over resultatet som er lavere enn hva ledelsen tilbød de ansatte før sommeren.

– Dette er et svært dårlig diktat som vi er skuffet over utfallet av fordi Romerikes Blad er en bedrift med god økonomi. Til tross for dette ser vi en svært dårlig lønnsutvikling de senere årene. Romerikes Blad omtales som flaggskipet blant A-pressens aviser. Derfor ser vi ingen grunn til at våre ansatte skal lønnes lavere enn andre sammenlignbare aviser, sier Ingier, og legger til.

– Folk er oppgitte og har vanskelig for å motivere seg fordi vi ikke blir hørt, sier Ingier.

Ingier reagerer særlig etter at det i går ble kjent at RB-eier A-pressen la fram sitt beste tredjekvartalsresultat noensinne.

Før sommerferien skrev Journalisten at det var stor avstand i lønnsforhandlingene i avisa. Forhandlingene ble løftet opp på sentralt nivå, men nå er det altså klart at det ikke førte fram.

– Uheldig med diktat

Sjefredaktør Thor Woje i Romerikes Blad sier at tilbudet som ble gitt før sommeren forutsatte at partene kom til enighet. Ettersom det nå ble lønnsdiktat er det gjort en ny vurdering på hvor stor oppgjøret skulle bli. Han sier at lønnsutviklingen hvert år vurderes opp mot inntjening og framtidig utvikling.

Woje viser også til at oppgjøret er på nivå med andre aviser i A-pressen.

– Det er ikke heldig med lønnsdiktat. Det er fordel om man klarer å bli enige om et oppgjør. Men i sum er oppgjøret rimelig i et totalbilde, sier Woje.

– Hvilke føringer ligger fra konsernet her?

– Vi forholder oss til Romerikes Blad og vår egen økonomi og vårt eget budsjett.

Advarer mot bonuser

Klubbleder Linda Ingier advarer nå lederne i avisa mot å ta ut bonuser.

– Vi ser at konsernet belønner våre toppledere med solide bonuser samtidig som det vises en svært liten vilje til å gi de ansatte lønn etter en solid innsats dette året. Det er rett og slett provoserende. Hvis ledelsen i Romerikes Blad virkelig mener det grunn til bekymring for avisens økonomiske framtid så tar jeg det som en selvfølge at man velger å avstå fra fete bonuser, sier Ingier.

Sjefredaktøren vil ikke svare på spørsmål om sin bonusordning.

– Vil du avstå fra bonus?

– Jeg gir ingen kommentar på egne arbeidsvilkår, sier Woje, og viser til styreleder Are Stokstad for å svare på hans arbeidsbetingelser.

– Ikke bonus

I en SMS til Journalisten skriver Stokstad at «toppledelsen i RB ikke har bonus, men en lønn hvor en andel er resultatavhengig med ulike kriterier», som opplagsutvikling og økonomisk resultat.

Vurderingen av dette gjøres først i februar neste år.

Powered by Labrador CMS