Egil Nyhus i Romeriks Blad mottar nok en pris for sin strek. Foto: Glenn Slydal Johansen
Egil Nyhus i Romeriks Blad mottar nok en pris for sin strek. Foto: Glenn Slydal Johansen

Her er årets avistegner

GARDERMOEN (Journalisten): Egil Nyhus vant for tegning fra 22. juli-rettssaken.

Prisen ble delt ut tirsdag under første dag av årets landsmøte i Norsk Journalistlag (NJ) på Gardermoen.

- Dette var veldig overraskende. Og jeg blir lett rørt. Jeg er jo ikke langt herfra, og ble bedt av redaktøren min med hit på lønsj, sa Egil Nyhus da han mottok prisen for tegningen «Rettssak».

Han jobber i Romerikes Blad.

Terje Eidsvaag fra juryen begrunnet tildelingen med at tegningen er en sterk kommentar til rettsoppgjøret med massedrapsdømte Anders Behring Breivik.

- Tegningen har et enkelt budskap, sa Eidsvaag.

Nyhus mottok prisen også i 1998 for en tegning av Lars Sponheim. I fjor vant han dessuten en pris for verdens beste karikaturtegning.

164 tegninger fra 37 tegnere er nominert og vurdert av juryen. Den besto i år av journalist Terje Eidsvaag i Adresseavisen, redaktør Mari Velsand i Nationen, tidligere VG-redaktør Bernt Olufsen, samt Dagfinn Bakke, som er oppnevnt av Avistegnerlauget.

Prisen er på 30.000 kroner, og er finansiert med en tredel hver av NJ, Norsk Redaktørforening og Mediebedriftenes Landsforening.

Alle avistegnerne presenteres i en utstilling som presenteres på en 40 tommers skjerm som hviler på en ramme som er laget av kunstner Marianne Stranger.

Namdalsavisas Knut Høihjelle og NRKs Esther Maria Bjørneboe fikk hederlig omtale.

Powered by Labrador CMS