The New Yorker-journalist Ronan Farrow satte i gang metoo-bevegelsen. Foto: U.S. Embassy Kyiv Ukraine / Flickr
The New Yorker-journalist Ronan Farrow satte i gang metoo-bevegelsen. Foto: U.S. Embassy Kyiv Ukraine / Flickr

Journalisten bak de første metoo-avsløringene kommer til Norge

Skal tale på NHOs konferanse i januar 2019.

Publisert

Gravejournalisten Ronan Farrow satte i gang metoo-bevegelsen da han avslørte den voldtektstiltalte filmmogulen Harvey Weinstein. I januar kommer han til Oslo.

Farrow skal tale på NHOs årskonferanse i januar neste år.

– I tillegg til å stå på scenen under årskonferansen, vil han være hovedperson i et eget NHO-arrangement på Sentrum Scene 10. januar. Der vil tema være både utenrikspolitikk og metoo, opplyser NHO til NTB.

I april ble Farrow tildelt den prestisjetunge Pulitzerprisen for sine avsløringer om Weinstein i magasinet The New Yorker. Prisen var delt med The New York Times, som også publiserte en rekke artikler hvor den mektige Hollywood-produsenten ble anklaget for seksuelle overgrep.

Farrow har fått mye av æren for å ha satt i gang metoo-bevegelsen, og ble tidligere i år kåret til en av verdens 100 mest innflytelsesrike personer av Time Magazine. 30-åringen, som er sønn av skuespilleren Mia Farrow og regissøren Woody Allen, har tidligere jobbet for amerikansk UD.

Han er for tiden aktuell med boka «War on Peace», hvor han har intervjuet alle USAs nålevende tidligere utenriksministre.

Powered by Labrador CMS