Klubbleder Arild Berg Karlsen i Bergens Tidende. Foto: Martin Huseby Jensen
Klubbleder Arild Berg Karlsen i Bergens Tidende. Foto: Martin Huseby Jensen

Hver fjerde i redaksjonen slutter

I alt 39 personer forlater Bergens Tidendes redaksjon.

Bergens Tidende skal spare 150 millioner kroner fram til 2016. Dette skal gjennomføres ved hjelp av nedbemanning. I alt skal 70 stillinger kuttes, 40 av disse i redaksjonen.

Mandag er det klart at 21 av i alt 36 søkere på sluttpakker kommer fra redaksjonen. Fra før av er det kjent at 18 av 28 søkere om AFP også er redaksjonelle medarbeidere.

Dermed ser det ut til at redaksjonen får til en frivillig ordning, forteller klubbleder Arild Berg Karlsen, som selv har takket ja til AFP med gavepensjon og slutter i avisen i august neste år.

Ikke helt frivillig

Selv om det ikke har vært styrte sluttpakker og frivillige ordninger, er det nødvendigvis ikke slik at alle som har søkt om pakken har fulgt det like frivillig.

– Selv om det er frivillige ordninger, er det mange av dem som har søkt som har sett stillingene deres ikke være på fremtidige organisasjonskart og som derfor har søkt. Dette gjelder ikke minst journalistkollegene våre ved distriktskontorene i Førde og på Stord.

Karlsen anslår at bedriften har i alt 160 personer ansatt i redaksjonen. Når sistemann som har søkt om AFP i denne runden forlater kontoret for siste gang, er redaksjonen redusert med en fjerdedel i denne nedbemanningsrunden.

Lokale forhandlinger

Torsdag begynner de lokale lønnsforhandlingene i Bergens Tidende. Da leverer redaksjonsklubben sine krav til ledelsen. Tirsdag neste uke setter de seg ned ved forhandlingsbordet.

– Vi har høye forventninger nå, selvfølgelig. Det er klart at selv om vi blir vesentlig færre, betyr det ikke at lønnsevnen blir dårligere. Bedriften er ikke på konkursens rand og har ikke røde tall.

 

Powered by Labrador CMS