Frykter nedleggelse fører til bevisødeleggelse

Medieadvokat mener likvideringen er en ond genistrek.

Medieadvokaten Mark Stephens i Finers Stephens Innocent sier nedleggelsen av skandaleavisen News of the World er en genistrek fordi redaksjonen er under etterforskning for telefonavlytting.

Til Reuters sier mannen som The Times har omdøpt til Mr. Media at nedleggelsen kan føre til at Rupert Murdochs folk ender med å ødelegge bevisene.

Må redusere ansvarsforholdene

– Det er en genistrek, kanskje til og med en strek fra et ondt geni, sier han.

Stephens forklarer at under britisk lov skal alle eiendelene til avisen, inkludert arkivene, bli overført bobestyrer. Dennes jobb er å ta ut mest mulig verdier av det nedlagte selskapet, samtidig som bobestyrer skal sørge for at det er færrest mulige forpliktelser.

På denne måten mener medieadvokaten at avisens bobestyrer trolig vil bestemme seg for at det er til boets beste å unngå å betale de kommende kravene etter avlyttingsskandalen, heller enn å forsvare seg i retten.

Må sikre verdiene

Under engelsk lov, forklarer han, kan ikke saksøker kreve i retten at arkivene skal beholdes.

– Hvorfor skulle en bobestyrer ønske å beholde arkivene når jobben til denne personen er å minimere ansvar?

Mange kjendiser har allerede inngått forlik med avisen etter å ha blitt utsatt for telefonavlytting. For en knapp måned siden ble det kjent at også fotballstjernen Ryan Giggs vil være med en gruppe kjendiser som saksøker avisen. Blant andre skuespiller Jude Law er med i denne gruppen.

Powered by Labrador CMS