1. januar er ikke Jan Roaldset lenger ansvarlig redaktør i Sandefjords Blad. Selv kunne han nok tenkt seg å sittet i stolen i noen år til.
1. januar er ikke Jan Roaldset lenger ansvarlig redaktør i Sandefjords Blad. Selv kunne han nok tenkt seg å sittet i stolen i noen år til.

Skyves til side

I åtte år har Jan Roaldset ledet Sandefjords Blad. Fra nyttår erstattes han. Det var ikke det han ville.

Torsdag i forrige uke ble de ansatte i Sandefjords Blad (SB) orientert om at avisens ansvarlige redaktør siden 2006 er blitt bedt om å forlate stillingen. Han fratrer jobben som sjefredaktør i januar neste år, og vil da ta på seg andre redaksjonelle arbeidsoppgaver.

Til egen avis (bak betalingsmur) sier Jan Roaldset at han er glad for at han får fortsette i avisen siden det er SB han brenner for, men:

- Jeg personlig hadde gjerne sett at jeg kunne fortsette i en interessant og krevende mediehusjobb som denne i en god stund til.

Tilbake til tastaturet

- Konsernet ønsker noe annet. Det forholder jeg meg til, sier Roaldset til Journalisten. Før han trer til side i januar skal han gjennomføre nedbemanningen som for SBs del betyr at hvert femte årsverk kuttes. Dette skal styrebehandles i midten av juni.

Når kalenderen teller 2015 er ny ansvarlig redaktør på plass og Roaldset skal også stå til disposisjon for andre redaksjonelle oppgaver. Noe som nok blir annerledes, å få oppgaver og ikke gi dem etter 20 år som toppleder.

- Det er en stund siden sist. Jeg har vært leder så lenge at jeg nesten ikke kan huske hvordan det var. Men jeg skal håndtere dette til det beste for Sandefjords Blad. Det er jeg opptatt av. Og så er jeg opprinnelig journalist selv om det ikke er blitt så mye skriving. Jeg har bare ment en hel del om hvordan saker skal skrives, så jeg må nok gå i lære hos kollegene og finne ut av produksjonssystemene.

Alderspensjonist

Før Edda ble Amedia hadde avisen også nedbemanninger. Den gang var Roaldset i gruppen som fikk tilbud om AFP med gavepensjon. Redaktøren tok en samtale med seg selv.

- Da svarte jeg nei, sier han og forteller at det kan godt hende han blir i avisen til han blir alderspensjonist.

Han sier at han overhode ikke er for gammel til å være leder i en alder av 61 år. Han har både energi og motivasjon til å lede og for Roaldset handler det ikke om alder.

- Er du skuffet?

- Jeg hadde jo lyst til å fortsette i jobben.

Til Journalisten sier administrerende direktør Øystein Hjørnevik at han ikke har noen kommentar til dette nå, og ber oss kontakte ham senere i uken.

Overrasket

Klubbleder Kristin Bjørntvedt sier at mange av hennes medlemmer ble overrasket da nyheten om Roaldsets avgang sprakk. De så den ikke komme.

- Jeg regner med at det her har vært uenighet et sted, sier klubblederen og understreker at hun kjenner for lite til saken.

- Det er spesielt at vi skal få en ny redaktør når vi er inne i så store endringer, sier hun og karakteriserer Roaldset som en klar og tydelig leder.

Utilgjengelig

Hjørnevik er administrerende direktør for alle Amedias aviser i Vestfold. Han sier til SB at avisen trenger en person med friske øyne.

- Jan har gjort en god jobb for SB. Vår bransje vil bestå av kontinuerlige endringer. Det må vi tilpasse oss, sier han.

Journalisten har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Mari Velsand, som er konserndirektør og styreleder i Amedia i Vestfold, som Sandefjords Blad er en del av. I en sms skriver Velsand at hun ikke kan kommentere saken og henviser til Hjørnevik.

Powered by Labrador CMS