– Forkastelig av Thodesen

Ansvarlig redaktør Jan Roaldset i Sandefjords Blad mener det er forkastelig og helt uakseptabelt av Sandefjord-trener Tor Thodesen å boikotte Anders Mehlum Hasle.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Anders Mehlum Hasle har redaksjonsledelsens fulle tillit. Vi har ingen planer om å ta ham av fotballstoffet, slår Roaldset fast overfor Journalisten.

Roaldset legger til at Thodesen står helt fritt til å mene hva han vil om hvem han vil, også i SB-redaksjonen. Men:

– Når han karakteriserer en dyktig SB-journalist som «helt ubrukelig i jobben sin», så blir det vanskelig å ta ham alvorlig. Selvfølgelig har Anders Hasle greie på fotball, men de to er kanskje fotballfaglig ikke helt enige om alt. Dette er det åpenbart trøblete for Thodesen å leve med.

Forsøkte å løse saken

– SB er en av de største sponsorene til Sandefjord Fotball. Vil denne saken kunne påvirke det forholdet?

– Dette er et rent redaksjonelt anliggende. Men hvis Thodesen opprettholder sin boikott mot SBs reporter, ville det være en overdrivelse å si at det ikke påvirker relasjonen. Pengesekken derimot skal vi være forsiktige med å blande inn i dette akkurat nå.

– Har dere forsøkt å løse opp konflikten, og hvordan endte i tilfelle det?

– Ved flere anledninger, senest på et møte mellom Thodesen, daglig leder Øystein Ulsnæs og meg sist torsdag. Thodesen forsøkte der å sette punktum. SB velger fortsatt å tolke møtet som et kolon. Siste ord kan ikke være sagt i denne saken.

– Krevende relasjon

– SB har foreløpig ikke omtalt konflikten. Kommer dere til å gjøre det?

– Min strategi har til nå vært å se på dette som en krevende relasjon mellom en kilde og en journalist. Derfor har vi forsøkt å finne en løsning, av hensyn til de leserne vi skal rapportere til. Hvis Thodesen nekter å fortsette dialogen, så må det vel bli avisstoff også i SB. Men da trappes konflikten kraftig opp, og det er neppe verken fotballen eller avisa tjent med, sier Jan Roaldset.

Overrasket journalist

Journalist Anders Mehlum Hasle sier at Tor Thodesen er i sin fulle rett til å kritisere ham selv og SB.

– Men jeg er overrasket over reaksjonsformen hans. Det er synd det er blitt slik mellom oss. Han er selvsagt fotballfaglig mer kompetent enn meg. Men det er ikke lett i en liten redaksjon som SBs å ha flere journalister i alle roller. Jeg er en av få med tv-kompetanse, og derfor har jeg blitt satt til den jobben.

– Kommer kritikken overraskende? Thodesen selv sier at det har vært et dårlig forhold i to og et halvt år?

– Det har ikke vært min oppfatning. Vi har hatt våre krangler, men samtidig har vi hatt fortrolige samtaler. Jeg oppfatter Thodesen som hårsår, og synes han overreagerer. Kommentaren jeg skrev er ikke ment som en personkritikk av Thodesen, men som en systemkritikk som angår SF, sier Hasle.

Vil snakke sammen?

Daglig leder Øystein Ulsnæs i SF sier til Journalisten at klubben har hatt et godt samarbeid med SB.

– Vi ønsker å fortsette med det.

– Men er det ikke problematisk at det er full konflikt mellom hovedtreneren og en sentral medarbeider hos en av klubbens største sponsorer?

– Hvis enkelte medarbeidere hos de ulike partene sliter litt, er det vel verst for dem. Hvis de må snakke litt sammen, så gjør de vel sannsynligvis det. Men slik det er nå ser jeg ikke noe dramatisk i det, er den knappe kommentaren fra Ulsnæs.

Powered by Labrador CMS