Sandefjord-trener setter journalist på benken

I kveld spiller Sandefjord avgjørende kamp mot Start for å unngå nedrykk fra eliteserien. Samtidig nekter hovedtrener Tor Thodesen å snakke med storsponsor Sandefjords Blads kommentator.

Publisert Sist oppdatert

Stemningen er ikke er altfor høy i Sandefjord Fotball (SF), som følge av sisteplassen i eliteserien. Nedrykningsspøkelset henger over banen, der Sandefjords Blad (SB) har sikret seg reklame på en av tribunene i ti år. Pris: fem millioner kroner.

Nå er forholdet til hovedtrener Tor Thodesen vippet under frysepunktet, og han nekter å snakke med avisas sportsjournalist og ekspertkommentator Anders Mehlum Hasle.

– Vil ikke snakke med ham

Thodesen sier til Journalisten at han ikke ønsker å ha noe med Hasle å gjøre.

– Han kan få stille meg spørsmål på pressekonferanser, men han har besøkt trenerkontoret her for siste gang. Jeg har ikke noe behov for å snakke mer med ham lenger. Hvis Sandefjords Blad hadde verdsatt den imøtekommenheten de har fått fra meg som person, og fra klubben, så burde de sende en bedre kvalifisert mann. Han de bruker nå blir stående på gangen, lyder kraftsalven fra fotballtreneren.

Hasle er en profilert sportsjournalist i SB og ekspertkommentator i avisas ukentlige fotballmagasin på web-tv og lokal-tv. Produksjonen er et praktisk samarbeid mellom SF og lokalavisa.

Kommenterte SF-systemet

Etter 2-0-tapet mot Rosenborg 23. september skrev Hasle i en aviskommentar at SB i stor grad er styrt av treneren Tor Thodesen, og at dette ikke er en heldig utvikling.

«Thodesen har manøvrert lurt hver eneste gang klubben har utvidet det sportslige apparatet», mente Hasle. Han påpekte at klubben blant annet har ansatt Thodesens samboer, Elsa Paus, som fysioterapeut.

«Derfor kan heller ikke SF fjerne treneren uten samtidig å risikere med en stor grad av sannsynlighet at hele det sportslige apparatet rundt A-laget også forsvinner – fordi de er så lojale mot Thodesen. Den kostnaden blir altfor stor fordi kontinuiteten samtidig forsvinner», skrev Hasle, og avsluttet:

«Det kan virke hemmende på nødvendige beslutninger – dersom de må tas».

Tungt for brystet

Dette har åpenbart falt Tor Thodesen svært tungt for brystet. Ifølge Thodesen har det vært et langvarig dårlig forhold mellom ham selv og Anders Mehlum Hasle. Etter Hasles aviskommentar har det utviklet seg til en akutt konflikt.

– Det var dråpen som fikk begeret til å flyte over. Dette er et forhold som har pågått i to og et halvt år. Jeg synes han er fotballfaglig svak og helt ubrukelig i jobben sin. Det han kan om fotball er jevngodt med null. Men jeg har jo forstått etter hvert at det ikke er krav til det å være journalist at man skal ha greie på det man skriver om. Men hovedsaken for meg er at jeg har problemer med ham som person, sier Thodesen til Journalisten.

Er sårbare

– Men du tåler vel at mediene setter søkelyset på mulige årsaker til at SF ligger på bunnen av tabellen?

– Selvfølgelig. Det er ikke tvil om at vi er mer sårbare for alt når vi ligger der vi ligger, men vi forventer selvsagt ikke å bli tatt i med puselabber av den grunn. Derimot forventer vi saklighet og redelighet. Jeg reagerer sterkt når jeg føler at man har en personlig agenda for det man skriver, sier Thodesen.

Han legger til at Hasle selvsagt har rett til sin oppfatning, men at han bygger på feil fakta i aviskommentaren.

– Direkte angrep

– Jeg tar dette som et direkte angrep på meg, om at jeg er udugelig. Men siden jeg har vært så jævlig smart til å manøvrere, skal jeg altså ha sørget for at jeg ikke kan sparkes. Det er en faktafeil. Dersom han hadde spurt meg ville han fått vite at min nærmeste medarbeider, assistenttrener Kaz Sokolowski, og jeg har en klausul oss imellom. Den sikrer at den andre ikke blir rammet, hvis en av oss må gå. Da hadde Hasle hatt en annen sak, som kunne vært interessant for publikum å vite om, sier Thodesen.

Han framholder at SF ikke har hatt problemer med noen andre journalister, men har vist en imøtekommenhet og åpenhet som han tror pressefolk setter pris på.

Powered by Labrador CMS