Trine Eilertsen (foto Paul S. Amundsen), Håkon Borud og Sarah Sørheim (begge foto: Kathrine Geard) er nyansatte redaktør i Aftenposten
Trine Eilertsen (foto Paul S. Amundsen), Håkon Borud og Sarah Sørheim (begge foto: Kathrine Geard) er nyansatte redaktør i Aftenposten

- Han benyttet overgangsvinduet godt

Espen Egil Hansen hentet tre nye redaktører utenfra. Vi har snakket med dem.

– Jeg ville ikke gjort det for en hvilken som helst jobb, sier Trine Eilertsen når Journalisten deler observasjonen om at det virket som om hun trivdes godt i NRK.

– Det er med stort vemod at jeg slutter der, for det har vært et godt faglig og ikke minst kollegialt miljø som jeg har satt veldig pris på.

Etter at nyheten om Aftenpostens nye redaktørkollegium ble kjent tidligere i dag, har Journalisten snakket med de tre som er hentet fra andre mediebedrifter.

Les også: Dette er Aftenpostens nye redaktørkollegium

Ny start

 Bergens Tidendes tidligere sjefredaktør, og før det politisk redaktør, forteller hun ikke trengte lang tid på å bestemme seg da tilbudet forelå. Særlig var det å bli politisk redaktør i en nasjonal premissleverandør fristende.

– Og så er det en sjelden mulighet å få være med og starte på noe nytt, sier hun og viser til at redaktørkollegiet i stor grad består av nye ansikter.

Eilertsen tiltrer først i august. Frem til da skal tiden nytes i mammaperm. Det samme gjelder for Sarah Sørheim, som blir ny kulturredaktør. Hun kommer fra jobben som redaksjonssjef for Etter Børs i Dagens Næringsliv.

Større nyhetstrykk

– Espen Egil har utnyttet overgangsvinduet veldig godt, sier hun og ler. – Jeg er veldig glad for å få være med på laget. Dette er en mulighet man ikke får så mange ganger i løpet av en karriere.

Sørheim forteller at det er vanskelig å slutte i DN, men samtidig lett å begynne i Aftenposten. Med seg har hun oppfatningen om at kvalitetsjournalistikk lønner seg. Derfor ser hun lyst på journalistikkens fremtid.

– Jeg håper å kunne ta med meg enda mer nyhetstrykk inn i kultursidene og at jeg kan bidra til å jobbe fram enda flere gode nyhetssaker. Og så håper jeg å kunne være en engasjert og sterk stemme for Aftenposten i kulturdebatten, sier hun.

Samtidig som hun heier på Liverpool. Det har hun til felles med den nyansatte nyhetsredaktøren.

Kjapt bytte

Det var ikke lenge du var i Drammen.

– Jeg skulle gjerne vært lenger, men da jeg fikk et tilbud du bare får en gang i livet ble det for fristende, sier Håkon Borud.

Han håper på å ta med seg evnen til å skape engasjement rundt journalistikken og få bidra i mange avdelinger. Svaret på Hansens tilbud kom ganske kjapt.

– Ja, jeg snakket med min kloke kjæreste som sa at jeg måtte tenke på Liverpool. Når manageren for det mest spennende laget i verden ringer, er det nesten umulig å si nei.

Borud innførte nettbetaling i Tønsbergs Blad, og har ledet arbeidet med dette det siste halvåret i Drammens Tidende. Det vil være en styrke.

– Jeg vet litt om hva som fungerer eller ei.

Powered by Labrador CMS