Hans Erik Matre. Foto: Birgit Dannenberg
Hans Erik Matre. Foto: Birgit Dannenberg

Prognosene kan være for optimistiske

Hans Erik Matre mener mediehusene må være forberedt på større smell en antatt.

Tidligere sjefredaktør i Bergens Tidende og Aftenposten, Hans Erik Matre, håper han tar feil, men sier han tror fremtidsprognosene i Schibsteds aviser er for optimistiske.

Journalisten skrev i siste magasinutgave at prognosene i Bergens Tidende viser at 2015 vil gi driftsunderskudd på 44 millioner kroner med mindre tiltak gjennomføres i de nærmeste årene.

Håper det er feil

– Vi har lagt til grunn et fall i annonseomsetningen på seks prosent. Det kan være optimistisk, men som sagt, jeg håper jeg tar feil, sier Matre til Journalisten.

Matre er i dag styreleder i Fædrelandsvennen hvor de ansatte 22. august fikk vite at 40 årsverk kan forsvinne før nyttår.

Budskapet var nesten rått, sa klubbleder Marianne Gauslaa samme dag.

Jeg er åpen for at det kan slå begge veier, sier Matre.

Matres uttalelse om at prognosene kan være for optimistiske falt første gang under et styremøte i Stavanger Aftenblad. Matre er styremedlem. Han gjorde da klart at avisen, og markedet for øvrig, bør ha en beredskap dersom utviklingen blir tøffere enn først antatt. Ledelsen må være forberedt på at inntektsfallet kan bli brattere.

Holder planen

I Kristiansand har omleggingen til betalt nettinnhold gjort at prognosen løftes av positive utsikter på opplagssiden, men det hindrer ikke bekymring for annonsemarkedet.

– Det påvirker uansett ikke vedtaket om nedbemanning. Den er basert på Schibsted Norges prognose. Det var det generelle markedsbildet jeg uttalte meg om, og Fædrelandsvennen kan komme gunstigere ut på grunn av at opplagsutviklingen har vært mer positiv enn i det øvrige markedet, sier Matre. Han stiller seg bak prognosen ledelsen i begge mediehusene har utarbeidet.

 

Powered by Labrador CMS