Rune Valderhaug. Foto: Birgit Dannenberg
Rune Valderhaug. Foto: Birgit Dannenberg

Ansatte tar fusjon med fatning

– Det virker ikke som det blir noe stormløp mot dette, sier konserntillitsvalgt i Media Norge.

Publisert Sist oppdatert

Mandag kveld ble NJ-klubblederne i Media Norge-bedriftene Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen informert om Schibsteds ønske om å fusjonere Media Norge inn i konsernet. Ifølge konserntillitsvalgt Rune Valderhaug var reaksjonene av det rolige slaget.

– Vi ser ingen umiddelbar grunn til å se på dette med stor bekymring. Schibsted har forsikret oss om at en fusjon ikke får konsekvenser for drift og ledelse av Media Norge-selskapene. Vi er også fornøyd med at konserntillitsvalgtordningen i Media Norge skal fortsette. Dermed blir det ikke noen svekkelse av de ansattes innflytelse.

Media Norge har rundt 2.000 ansatte og en årlig omsetning på om lag fem milliarder kroner. Hovedkontoret ligger i Bergen.

Vil styrke avisene

Valderhaug viser til en intranettmelding til de ansatte i Media Norge, der det blant annet heter at Schibsted som 100 prosent eier vil styrke mediehusenes regionale profil og publisistiske plattform.

– Det kommer ikke fram noe mer konkret. Men denne sterke forsikringen gir et inntrykk av at fusjonsplanene ikke bare er et prokuratorgrep, og at hensikten er å styrke Media Norge og regionavisene. Det viktige er at avisene våre fortsatt får beholde den grad av selvstendighet som de har hatt. Det avgjørende er hva Schibsted gjør på lang sikt. Vi får forholde oss til det de sier og prøve troverdigheten deres ut fra det.

Ikke noe stormløp

Ifølge Valderhaug kom det ingen klart uttrykt negative reaksjoner da NJ-klubblederne gjennomførte en telefonkonferanse mandag kveld.

– Nyheten om fusjonsplanene kom overraskende, men det virker ikke som om det blir noe stormløp mot dette. Endringene i mediebransjen skjer raskt. Jeg antar at en fusjon vil sikre Schibsteds finansielle posisjon, men de sier også at dette er en del av en strageisk satsing.

Powered by Labrador CMS