Schibsted legger ned trykkeriet på Flesland ved Bergen. Illustrasjonsfoto: Birgit Dannenberg
Schibsted legger ned trykkeriet på Flesland ved Bergen. Illustrasjonsfoto: Birgit Dannenberg

Legger ned Schibsted Trykk Flesland

Skyldes stor overkapasitet i Bergen-området, der Schibsted eier to trykkerier.

Publisert Sist oppdatert

Styret i Schibsted Trykk AS besluttet fredag å legge ned Schibsted Trykk Flesland med virkning fra 1. januar 2016. Det er mindre enn et år siden mediekonsernet bestemte seg for å avvikle Schibsteds trykkeri i Kristiansand og flytte trykkingen av blant annet Fædrelandsvennen, Lister og Lindesnes Avis til Stavanger.

– Schibsted Trykk jobber kontinuerlig med kostnadsreduksjoner og nedskalering av produksjonskapasitet i alle våre trykkerier som respons til et vedvarende fall i papiravisproduksjonen. Særlig i bergensområdet har vi nå en betydelig overkapasitet. For å sikre lønnsom drift i trykkeriene samt lavest mulige enhetskostnader har styret bestemt å overføre produksjonsporteføljen på Flesland til Schibsted Trykk Bergen, sier Harald Jacobsen, styreleder i Schibsted Trykk AS.

Jacobsen er også administrerende direktør i Fædrelandsvennen.

Overføringen av produksjon til det andre Schibsted-eide trykkeriet i Bergen, Schibsted Trykk Bergen, innebærer ifølge en pressemelding fra konsernet at nesten samtlige interne og eksterne trykkerioppdrag kan gjennomføres uten at det medfører nevneverdige endringer i deadlines. Jacobsen sier at bedriften vil sørge for sluttordninger, økonomisk rådgivning og karriereomstillingsprogram for ansatte i Schibsted Trykk Flesland.

Det vil umiddelbart bli innkalt til drøftinger med representanter for de ansatte på Flesland med tanke på sluttpakker og avviklingsplan, heter det i pressemeldingen.

Etter nedleggelsen av Flesland-trykkeriet sitter Schibsted igjen med tre datterselskaper i trykkeribransjen: Schibsted Trykk Oslo, Schibsted Trykk Stavanger og Schibsted Trykk Bergen. I 2010 ble selve trykkeriet og eiendommen til Schibsted Trykk i Nydalen i Oslo solgt til et eiendomssyndikat ledet av meglerselskapet Pareto. Prisen var 760 millioner kroner og ga Schibsted en bokført gevinst på 400 millioner kroner. Schibsted har en leiekontrakt med de nye eierne på ti år med opsjon på tre ganger fem år.

Powered by Labrador CMS