Schibsted har nå igangsatt en prosess med å finne lokaler til å huse fellestjenester og IT. Illustrasjonsfoto: Kathrine Geard
Schibsted har nå igangsatt en prosess med å finne lokaler til å huse fellestjenester og IT. Illustrasjonsfoto: Kathrine Geard

Schibsted jakter næringslokaler

Søker opp mot fem tusen kvadrameter sentralt i Oslo.

På sensommeren i fjor ble det kjent at Aftenposten skal flytte ut av Postgirobygget og inn i VG-huset. Samtidig ble det varslet at de senere må ut å lete etter flere lokaler. 

Ifølge bransjenettstedet NEnyheter.no er mediekonsernet nå ute i eiendomsmarkedet og søker mellom 2.000 og 5.000 kvadratmeter sentralt i Oslo. Til sammenligning signerte NTB nylig en leieavtale på 2.000 kvadratmeter i Havnelageret i Oslo. 

Støttefunksjoner

I fjorårets melding ble det varslet at det er Schibsted IT og fellestjenester som ikke får bli med til VG-huset. Men kommunikasjonsdirektør Anders Rikter sier det ennå ikke er endelig besluttet hvilke virksomheter som skal inn i lokalene det nå søkes etter.

– Vi håper å få Aftenposten og flest mulig funksjoner samlokalisert i Akersgata 55, men det er mulig at det er noen støttefunksjoner som kan plasseres et annet, sentralt sted i Oslo. 

Opsjon i Akersgata

Før det ble bestemt at Aftenposten skulle inn i VG-huset ble det vurdert alternativer både i Bjørvika og på Tullinløkka. Sistnevnte ble ifølge Rikter valgt bort etter at det ikke lyktes eiendomsutbygger å sikre eiendommer i det aktuelle området.

– Dette var én av flere mulige løsninger for en samlokalisering i Oslo, men vi så også på Bjørvika og andre, gode alternativ. Vi hadde en opsjon på mer plass i Akersgata 55, og en helhetsvurdering tilsa til sist at det var den beste løsningen.

Powered by Labrador CMS