Aller Media, som gir ut Se og Hør, ble idømt en bot på 10 millioner danske kroner. Foto: Privat
Aller Media, som gir ut Se og Hør, ble idømt en bot på 10 millioner danske kroner. Foto: Privat

Aktor krever opptil to års fengsel for danske redaktører

Aktor i saken mot danske Se og Hør har lagt ned påstand om opptil to års ubetinget fengsel for tre tidligere sjefredaktører.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere nyhetssjef Lise Bondesen og redaksjonssjef Kim Bretov ble tidligere i høst dømt til seks måneders betinget fengsel og 120 timers samfunnstjeneste, etter å ha blitt funnet skyldig i å ha kjøpt ulovlig tilgang til kredittkortopplysninger om en rekke danske kjendiser.

Les også: Åtte personer tiltalt i den danske Se og Hør-saken

Aller Media, som gir ut Se og Hør, ble samtidig idømt en bot på 10 millioner danske kroner. Bondesen og Bretov erklærte seg skyldige etter tiltalen, noe sjefredaktør Henrik Qvortrup og de øvrige tiltalte i saken ikke har gjort.

Aktor Henrik Uhl Pedersen la torsdag ned påstand om to års ubetinget fengsel for Qvortrup, og ba også om at de to som etterfulgte ham i redaktørstolen, Per Ingdal og Kim Henningsen, blir straffet med opptil to års ubetinget fengsel.

Den 47 år gamle IT-operatøren i Nets, som forsynte Se og Hør med ulovlig kredittkortinformasjon, bør ifølge aktor dømmes til opptil tre års ubetinget fengsel.

Les også: Tidligere sjef i danske Se og Hør la kortene på bordet og erklærte seg skyldig

Aktor la videre ned påstand om betinget fengsel i opptil ti måneder for de to journalistene Ken B. Rasmussen og Kasper Kopping, som skrev noen av sakene der de ulovlige opplysningene ble benyttet.