Tidligere nyhetssjef i Se og Hør, nå sjefredaktør i Avisen.dk, Lise Bondesen, la kortene på bordet. Foto:Privat/Twitter
Tidligere nyhetssjef i Se og Hør, nå sjefredaktør i Avisen.dk, Lise Bondesen, la kortene på bordet. Foto:Privat/Twitter

Tidligere sjef i danske Se og Hør la kortene på bordet og erklærte seg skyldig

Den tidligere nyhetssjefen stod umiddelbart fram med sin versjon av saken.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere nyhetssjefen i danske Se og Hør, Lise Bondesen, erklærer seg skyldig i en sak der hun sammen med sju andre er tiltalt for å ha krenket danske kjendisers og kongeliges privatliv.

Den danske riksadvokaten har tatt ut tiltale mot åtte personer i Se og Hør-saken. Det er også tatt ut tiltale mot Aller Media A/S.

LES OGSÅ: Åtte personer tiltalt i den danske Se og Hør-saken

I tillegg blir det påtaleunnlatelse for åtte andre personer, opplyser Københavns Vestegns Politi.
Både statsadvokaten i København og den danske riksadvokaten har hatt saken til vurdering.
Hovedforhandlingene i saken er berammet til 9. september i retten i Glostrup, og domsavsigelser er ventet i slutten av november.

Kredittkort

I mai i 2014 ble det kjent at danske Se og Hør i årevis har kjøpt opplysninger av en kilde som hadde tilgang til kredittkortopplysningene til danske kjendiser og kongelige.

Senere vokste skandalen i omfang da det ble kjent at ukebladet også har hatt kilder i SAS og ved et sykehus i København.

Påtalemyndigheten mener at Se og Hør har betalt penger for tips og dermed gitt kildene et økonomisk motiv for å bryte loven.

Erklærer skyld

Aller Media A/S opplyste i en uttalelse onsdag at selskapet vil betale eventuelle bøter som retten i en eventuell dom skulle finne rimelig.

I et rettsmøte som finner sted i Glostrup fredag, skal både Se og Hørs tidligere nyhetssjef Lise Bondesen og Aller Media A/S erklære skyld, skriver Jyllands-Posten.

Bondesen har også tidligere erklært skyld, påpeker hennes forsvarer Christian Riewe.

– Umiddelbart etter at saken dukket opp, sto Lise fram og fortalte sin versjon av historien. Det har hun stått ved i avhør hos politiet, der hun har sagt at hun hadde kjennskap til det som foregikk, at ikke alt var som det burde være, sier Riewe.