Tidligere nyhetssjef i Se og Hør, nå sjefredaktør i Avisen.dk, Lise Bondesen, la kortene på bordet. Foto:Privat/Twitter

Tidligere sjef i danske Se og Hør la kortene på bordet og erklærte seg skyldig

Den tidligere nyhetssjefen stod umiddelbart fram med sin versjon av saken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere nyhetssjefen i danske Se og Hør, Lise Bondesen, erklærer seg skyldig i en sak der hun sammen med sju andre er tiltalt for å ha krenket danske kjendisers og kongeliges privatliv.

Den danske riksadvokaten har tatt ut tiltale mot åtte personer i Se og Hør-saken. Det er også tatt ut tiltale mot Aller Media A/S.

LES OGSÅ: Åtte personer tiltalt i den danske Se og Hør-saken

I tillegg blir det påtaleunnlatelse for åtte andre personer, opplyser Københavns Vestegns Politi.
Både statsadvokaten i København og den danske riksadvokaten har hatt saken til vurdering.
Hovedforhandlingene i saken er berammet til 9. september i retten i Glostrup, og domsavsigelser er ventet i slutten av november.

Kredittkort

I mai i 2014 ble det kjent at danske Se og Hør i årevis har kjøpt opplysninger av en kilde som hadde tilgang til kredittkortopplysningene til danske kjendiser og kongelige.

Senere vokste skandalen i omfang da det ble kjent at ukebladet også har hatt kilder i SAS og ved et sykehus i København.

Påtalemyndigheten mener at Se og Hør har betalt penger for tips og dermed gitt kildene et økonomisk motiv for å bryte loven.

Erklærer skyld

Aller Media A/S opplyste i en uttalelse onsdag at selskapet vil betale eventuelle bøter som retten i en eventuell dom skulle finne rimelig.

I et rettsmøte som finner sted i Glostrup fredag, skal både Se og Hørs tidligere nyhetssjef Lise Bondesen og Aller Media A/S erklære skyld, skriver Jyllands-Posten.

Bondesen har også tidligere erklært skyld, påpeker hennes forsvarer Christian Riewe.

– Umiddelbart etter at saken dukket opp, sto Lise fram og fortalte sin versjon av historien. Det har hun stått ved i avhør hos politiet, der hun har sagt at hun hadde kjennskap til det som foregikk, at ikke alt var som det burde være, sier Riewe.

Powered by Labrador CMS