Senterpartiet vinklet om Dagbladet-artikkel på Facebook

– Grovt overtramp, mener Dagbladets politiske redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Artikkelen Dagbladet skrev, var vinklet på at Arbeiderpartiet falt på en måling, med sitat fra Ap-leder Jonas Gahr Støre. Men da Senterpartiet la ut artikkelen på Facebook, var saken vinklet på at Sp hadde sin beste måling på 20 år, melder NRK. Tittel, ingress og bilde på artikkelen var endret.

– Det er en fordreining av Dagbladets innhold, sier Dagbladets politiske redaktør Geir Ramnefjell.

Han sier vi har et alvorlig problem dersom politikere skal tre inn i rollen som redaktører i norske medier, og han får støtte fra Gunnar Bodahl-Johansen, som er ekspert på presseetikk. Bodahl-Johansen mener dette er manipulering og en måte å forfalske en artikkel på.

Facebook-redigeringen ble først plukket opp av Klassekampen-journalist Jens Kihl, og i en debatt på journalistens Facebook-side skriver kommunikasjonsrådgiver Lars Vangen i Senterpartiet at de ikke har gjort noe galt.

– Senterpartiet har ikke endret noe i saken, dette er en link til Dagbladet der alt er som de selv har skrevet det. Så har vi valgt å presentere den slik vi vil på vår Facebook-side, skriver Vangen.

Men saken ser likevel ut til å være fjernet fra partiets Facebook-side torsdag formiddag.

Vangen ønsket ikke å kommentere saken ytterligere overfor NRK torsdag, og sier de ikke ønsker å bidra til å eskalere en debatt om dette.

– Vi er i et valgår og vil at debattene skal handle om politikk, sier Vangen.

Powered by Labrador CMS