Dagbladets spaltister får betalt etter hvor mange klikk artiklene får

Lover ikke bra for uavhengig kommentarjournalistikk, mener Shabana Rehman Gaarder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagbladet betaler spaltister etter hvor mange sidevisninger de får. Det kan fordreie og tilspisse det offentlige ordskiftet, advarer Norsk Journalistlag (NJ). 

– At rosabloggere er sponset og får betalt for antall klikk, er godt kjent. Men at en avis som Dagbladet tilbyr slike rammevilkår for sine spaltister, lover ikke bra for den uavhengige kommentarjournalistikken, sier samfunnsdebattant Shabana Rehman Gaarder til Klassekampen. Hun får støtte av NJ-leder Hege Iren Frantzen.

– Det er synd hvis det skal bli sånn at den som roper høyest og bruker de sterkeste ordene er de eneste som blir hørt, sier hun.

Dagbladet sier på sin side at det ikke er noen grunn til bekymring for at avisens spaltister inntar mer ekstreme meninger for å få bedre betalt. Ansvarlig for Dagbladets satsing på spaltister, Anders Holth Johansen, sier avisen fortsatt stiller krav til seriøsitet og ansvarlighet.

– Våre spaltister leverer ofte lange, seriøse tekster som oppnår lengre lesetid enn gjennomsnittet for våre nettartikler, sier Johansen.

Powered by Labrador CMS