Her fra besøk på Gaza i 2014. Foto: NRK
Her fra besøk på Gaza i 2014. Foto: NRK

Sigurd Falkenberg Mikkelsen skulle helst fortsatt som korrespondent

Nå er han tilbake på Marienlyst etter at åremålet er gått ut.

Publisert Sist oppdatert

Fallskjermjournalistikk appellerer ikke til Sigurd Falkenberg Mikkelsen, forteller han i Dagsavisen. Det å ramle inn midt i hendelsene. Etter fem år som NRKs korrespondent i Midtøsten har Mikkelsen tatt med seg familien og vendt hjem til Oslo.

Han mener journalistikken fra Midtøsten preges av å være partisk og støttet av grupper land eller enkeltpersoner i kjølvannet av den arabiske våren.

– Også i Vesten virker det for meg som om det er vanskeligere å finne en felles plattform nå enn tidligere. Men det er hederlige unntak. Jeg liker ikke å male med så stor pensel, sier han til Dagsavisen.

Ville fortsatt som fast

Utenriksreporteren mener at pressefrihet og bevegelighet ikke lenger er en selvfølge, slik det var da han vokste opp. Nå er det penger og propaganda som rår medievirkeligheten. Samtidig gir journalistikken mulighet til et annet perspektiv.

Mikkelsen var i fem år NRKs korrespondent i Midtøsten med base i Kairo. I utgangspunktet jobber korrespondentene på åremål. Tre år. Med mulighet til å søke på et fjerde. Mikkelsen fikk et år ekstra som følge av omrokkeringene i korrespondentnettet som førte til at Kristin Solberg fikk jobben som den andre Midtøsten-korrespondenten med base i Istanbul.

På spørsmål om han ville fortsatt i jobben i Kairo om den var fast, svarer journalisten kontant.

– Ja.

Nå i høst tar Kristin Solberg over korrespondentposten i Kairo og Sidsel Wold går inn som korrespondent i Istanbul.

Powered by Labrador CMS