15 år med Digi

Europas første uavhengige nettavis lever i beste velgående etter to tøffe smell.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var et par ganger gründer Paal Leveraas trodde Digi.no skulle ende i historiebøkene, men 15 år etter lanseringen kan han se på et nettsted som er mer fokusert og rendyrket enn før. Og som har funnet seg en stor institusjonell eier gjennom Aller Media.

-Helt siden starten har digi.no vært en viktig mediekanal for IT-bransjen, både i opp og nedturer. At vi har rundt 100 000 lesere i uken er en anerkjennelse for det arbeidet redaksjonen legger ned hver dag, sier redaktør Sigvald Sveinbjørnsson i en pressemelding.

Gründer Paal Leveraas skriver i sitt festskrift at det bare var tilfeldigheter at nettavisen ble til, og at den senere overlevde to milepæler. Den første at eierne trakk seg ut av selskapet og solgte det til de ansatte. Den neste da nettboblen sprakk i 2001 og trakk mange nettselskaper ned i avgrunnen.

Les Leveraas’ skildring av Digis 15 første år.

– Men askeladder får alltid prinsessen og kongeriket til slutt. Nå, femten år etter starten, er digi.no still live and kicking. I Finland lever digitoday.fi videre i god hold. Begge mediene er i dag innlemmet i større mediekonglomerater. Selv følger jeg i dag diskré med “barna” fra utsiden, med tilværelsen plantet i en helt annen, men på mange måter ganske lik bransje.

Powered by Labrador CMS