Julepraten:

Silje Nordnes. Foto: Kim Erlandsen/NRK.
Silje Nordnes. Foto: Kim Erlandsen/NRK.

Som 32-åring har Silje Nordnes drømmejobben i P3morgen

– Skummelt å ha drømmejobben i en alder av 32 år, sier P3-profilen.

Publisert Sist oppdatert

Helt siden hun var liten jente har P3s profil Silje Nordnes hatt lyst til å jobbe med radio. Programlederen for P3morgen forteller at det er helt optimalt å jobbe slik hun gjør der, med en blanding av lett- og alvorlig innhold, samt musikk. Det er en perfekt miks, mener hun. 

SILJE NORDNES (32)

• Har en bachelorgrad i latinamerikanske studier fra UiO og har også studert journalistikk i Volda.

• Før hun startet i NRK P3 har hun jobbet i Radio Nova og NRK Nordland.

• Hun har som programleder i p3morgen vunnet flere priser på Prix Radio, blant annet «Årets programleder/programlederteam» i 2014 og 2015.

– Er det drømmejobben?

– Ja, det er på mange måter det. Selv om det er skummelt å peake så tidlig. Jeg er jo bare 32 år, og har allerede drømmejobben, ler hun. 

Les også: Norske artister kan tape millioner på mindre radiospilling

Kjærligheten

I februar/mars spilte hun inn TV-realityserien «Skårungen» – der deltakerne skal prøve seg som førstegangsfiskere om bord på fiskebåt. Hun forteller Journalisten at det var en uvant måte å jobbe på. 

– Vi er færre folk på radio, og det er kort tid mellom idé og når det er på lufta. TV er et svært maskineri som tar lenger tid. Vi har allerede spilt inn, men jeg må vente et år før det kommer på skjermen. 

– Trives du foran skjermen? 

– Det er gøy med TV, men radio er min første og største kjærlighet. 

Naturlig å røre seg

Men Nordnes er ikke sikker på om hun kommer til å bli i P3morgen for alltid av den grunn.

Det vil være naturlig for programlederen å røre på seg på et tidspunkt, men hun vet ikke hva hun eventuelt skulle gått til. 

– Når har du det aller best på jobb?

– Vi har en fast tradisjon i P3morgen med julefrokost i Store Studio. Da har vi tre timer live-sending foran publikum med live-musikk og mye gøy. Det er en spesiell opplevelse, at folk gidder å stå opp 5 om morgenen for å være publikum hos oss. 

NRK-ansatt

Nordnes fikk fast ansettelse i NRK etter fire år som midlertidig ansatt. Nå har hun holdt til på Marienlyst i seks år.

Hun råder unge journalister som er midlertidig ansatt til å stå på. Og hun mener det er lurt å være bevisst på egne rettigheter. Selv var det aldri noen konflikt om hennes ansettelse, men hun mener alle kan være tjent med kunnskap om rettigheter. 

NRK og P3morgen har vært skånet for de verste kuttene som har rammet bransjen dette året. Nordnes synes likevel det er skummelt å høre om situasjonen andre redaksjoner har vært i.

Powered by Labrador CMS