Siri Gedde-Dahl blir gravesjef i Dagbladet. Her sammen med tidligere NJ-ledelse. Foto: Glenn Slydal Johansen
Siri Gedde-Dahl blir gravesjef i Dagbladet. Her sammen med tidligere NJ-ledelse. Foto: Glenn Slydal Johansen

Siri Gedde-Dahl går fra Kapital til Dagbladet

Dagbladet ansetter tre SKUP-vinnere, som henholdsvis leder for Dagbladets gravegruppe, redaksjonssjef helg og journalist i Magasinet.

Publisert Sist oppdatert

De tre SKUP-vinnerne Siri Gedde-Dahl (57), Linn Kongsli Hillestad (35) og Anders Fjellberg (28) er ansatt i faste stillinger som henholdsvis leder for Dagbladets gravegruppe, redaksjonssjef helg og journalist i Magasinet.

- Vi er glade for å få disse tre på plass i nye stillinger. Dagbladet er i god utvikling og vi satser derfor tungt fremover innen våre kjerneområder. Derfor lyser vi nå også ut flere faste jobber, sier ansvarlig redaktør John Arne Markussen.

 

Gravesjef

Siri Gedde-Dahl er en av landets fremste journalister innen undersøkende journalistikk, og har en unik kompetanse som uten tvil vil styrke Dagbladets strategiske satsing. Gedde-Dahl vant i 2005 SKUP-prisen sammen med to kolleger i Aftenposten for avsløringene om «Vannverkssaken». Dette er også kåret til «tidenes SKUP». Hun har i tillegg vunnet to SKUP-diplomer.

Gedde-Dahl har over 30 års erfaring som journalist. Hun jobbet i Aftenposten fra 2000 til 2014. De siste årene har hun jobbet som journalist/reportasjeleder i Kapital. Hun har siden 2012 ledet Pressens offentlighetsutvalg, og er også medlem av Fagpressens jury. Hun har også vært styremedlem i Schibsted Norge og styremedlem i Skup.

 

Redaksjonssjef helg

Linn Kongsli Hillestad (35) har bred erfaring fra både nyhet og politikk i Dagbladet. Hun er ansatt i den nyopprettede stillingen som redaksjonssjef helg. Hun får ansvaret for drift og produktutvikling av lørdagsutgaven av Dagbladet, som er et begrep i norsk avisverden.

I 2013 vant Linn SKUP-prisen for den avslørende serien «Null CTRL» sammen med Espen Sandli og Ola Strømman. Hun har også gitt ut boka «Flykten fra Syria», der hun forteller historien til tre unge syriske flyktninger bosatt i Trondheim. Hun har vært reportasjeleder for Dagbladet Pluss en kort periode, og er nå en av programlederne i Dagbladets valgbod som sendes fra Eidsvoll plass utenfor Stortinget.

 

Magasinet

Anders Fjellberg (28) er ansatt i fast stilling i Magasinet. Anders begynte i Dagbladet i 2012. Mens han fortsatt var sommervikar, begynte han å grave i saken rundt Odd Nerdrum – noe som resulterte i at han mottok SKUP-diplom året etter.

De siste tre årene har han vært tilknyttet Magasinet. I 2016 vant han blant annet SKUP, European Press Prize og Den store journalistprisen for Magasinet-artikkelen «Våtdraktmysteriet». Artikkelen, der Anders og fotograf Tomm W. Christiansen ved hjelp av DNA løste mysteriet rundt to uidentifiserte lik og samtidig fortalte historien om flyktningeleiren «The Jungle» i Calais, er i dag den mest premierte enkeltartikkelen i norsk pressehistorie.

 

Nye stillinger

Dagbladet og Aller Medias søker i tillegg etter kulturreporter, politisk reporter, fotballreporter, kjendisreportere, videoreportere, reportasjeleder Dagbladet Pluss, krimreporter og spaltistansvarlig.

- Etter en lang, krevende periode med omstillinger og teknologiske tilpasninger, ser mange ting lysere ut nå. Vi opplever økt tilslutning både i lesermarkedet og på annonsesiden, og må møte etterspørselen etter kvalitetsinnhold. Det virker utrolig motiverende og gir selvtillit. Og vårt svar er ganske enkelt å styrke redaksjonskollektivet for å møte de behov vi ser avtegner seg, sier John Arne Markussen i meldingen. 

 

 

Powered by Labrador CMS