Justisminister Per-Willy Amundsen tar på vegne av departementet selvkritikk, men er ikke opptatt av å se bakover. Foto: Torbjørn Tandberg/KRD

Justisminister Amundsen legger seg flat etter kritikk og lover bot og bedring

Departementet skal jobbe raskere med OEP.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ble det kjent at Justisdepartementet er verstingen i «offentlighetsklassen». En undersøkelse gjennomført av Pressens offentlighetsutvalg viser at Justis- og beredskapsdepartementet bruker gjennomsnittlig 39,4 virkedager fra datoen dokumentet ble utarbeidet og til det ble publisert i OEP. Barne- og likestillingsdepartementet brukte til sammenligning i snitt 21,9 dager.

– Vi mener blant annet at det i dag er teknisk mulig å publisere dokumenter umiddelbart etter journalføring, og det må tilrettelegges teknisk for at dette skjer. Journalføringen tar mye lenger tid nå enn for 20 år siden, sa utvalgets leder Siri Gedde-Dahl da tallene ble offentliggjort.

Justisdepartementet er ansvarlig departement for offentlighetsloven.

– Vi har som ambisjon å bidra til mer offentlighet, det er viktig for demokratiet, sier justisminister Per-Willy Amundsen til Dagens Næringsliv. Han beklager tilstanden.

– Jeg er opptatt av å se fremover, ikke bakover. Derfor har vi satt i gang en rekke tiltak for å forbedre statistikken. Med disse tiltakene har vi ambisjoner for å oppnå langt bedre tidsbruk enn det som er publisert i rapporten.

Powered by Labrador CMS