Justisminister Per-Willy Amundsen tar på vegne av departementet selvkritikk, men er ikke opptatt av å se bakover. Foto: Torbjørn Tandberg/KRD
Justisminister Per-Willy Amundsen tar på vegne av departementet selvkritikk, men er ikke opptatt av å se bakover. Foto: Torbjørn Tandberg/KRD

Justisminister Amundsen legger seg flat etter kritikk og lover bot og bedring

Departementet skal jobbe raskere med OEP.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ble det kjent at Justisdepartementet er verstingen i «offentlighetsklassen». En undersøkelse gjennomført av Pressens offentlighetsutvalg viser at Justis- og beredskapsdepartementet bruker gjennomsnittlig 39,4 virkedager fra datoen dokumentet ble utarbeidet og til det ble publisert i OEP. Barne- og likestillingsdepartementet brukte til sammenligning i snitt 21,9 dager.

– Vi mener blant annet at det i dag er teknisk mulig å publisere dokumenter umiddelbart etter journalføring, og det må tilrettelegges teknisk for at dette skjer. Journalføringen tar mye lenger tid nå enn for 20 år siden, sa utvalgets leder Siri Gedde-Dahl da tallene ble offentliggjort.

Justisdepartementet er ansvarlig departement for offentlighetsloven.

– Vi har som ambisjon å bidra til mer offentlighet, det er viktig for demokratiet, sier justisminister Per-Willy Amundsen til Dagens Næringsliv. Han beklager tilstanden.

– Jeg er opptatt av å se fremover, ikke bakover. Derfor har vi satt i gang en rekke tiltak for å forbedre statistikken. Med disse tiltakene har vi ambisjoner for å oppnå langt bedre tidsbruk enn det som er publisert i rapporten.

Powered by Labrador CMS