Kalte Siv Jensen lesbe på lufta

Publisert Sist oppdatert

– En kompliment, sier NRK-kåsøren.

Carl-Erik Grimstad reagerer sterkt på at doktorgradsstipendiat Monica Wegling i sitt morgenkåseri på NRK P2 fredag sa at Frps leder Siv Jensen trolig er lesbisk.

I kåseriet beskrev Wegling hvor kjedelig det er å oppholde seg noen timer på Gardermoen flyplass en natt uten alkoholservering.

– Pen og trolig lesbe

– Jeg har bare i løpet av denne reisen fått en rekke grunner til å stemme Frp. Og legger vi til at partilederen selv både er pen og trolig lesbe også, så burde saken være opplagt. Men, og det kan jeg si med det samme, det kommer jeg altså ikke til å gjøre, sa doktorgradsstipendiaten ved NTNU.

Grimstad mener dette var spesielt oppsiktsvekkende siden Monica Wegling er aktiv i homofilidebatten som forsker.

– Det er jo ikke mannen i gata som sier dette. Ikke er det Otto Jespersen heller. Jeg mener at hun blander rollene sine her, hvis dette er satire går det ikke umiddelbart fram at det ikke er NTNU-forskeren som snakker. Jeg tror (NRK-sjef) Bjerkaas fikk kaffen i vrangstrupen, konkluderer han.

– Ment som en kompliment

Om inspirasjonen for kåseriet sier Wegling til Journalisten at hun opplevde hun befant seg i en situasjon hvor alt hun savnet var ting Frp står for.

– Som radikaler var det litt som jeg møtte meg selv i døren. Jeg ble litt overrasket ettersom det er helt andre verdier enn de jeg pleier å ha, men i utgangspunktet var det ment som en kompliment til Siv Jensen, sier hun, og legger til at hun kanskje ikke fikk fram i kåseriet at hun selv er lesbe.

– Kritikken slår helt feil når man ikke får med seg at det er en kompliment. Hvis jeg skulle føle meg støtt hver gang noen tror jeg er heterofil ville jeg fått mye å gjøre, og det er ingen forskjell her. Jeg har vært i mange situasjoner hvor jeg må forklare at jeg ikke er heterofil, og det er ikke alltid noe jeg har opplevd som flatterende, sier Wegling.

Forsvarer

Redaksjonssjef Jo Raknes i NRK P2 sier til Journalisten at de har hatt en redaksjonell vurdering og godkjent manuset før kringkasting. Han stiller seg helt uforstående til at folk kan oppleve kåseriet som en krenkelse av privatlivets fred.

– Dette er jo kåsørens vurdering av hvor lekkert hun synes Frp er fra et personlig ståsted. Vi har ikke vurdert dette som en «outing» av Siv Jensen. Kåseriet er en sjanger som er veldig bred. Det overrasker meg at folk reagerer sånn på et kåseri, men vi får så mange positive tilbakemeldinger at vi må kunne ta de negative også, sier Raknes, og hevder ideen med kåseriene er at de skal mane til ettertanke.

Powered by Labrador CMS