Skam dere, TVNorge!

Big Brother er nå heldigvis slutt, og vi har lest flere tankevekkende minneord om denne grensesprengende reality-serien. Den har vært full av umoral - og skapt et folk bestående av kikkere.

Men siste ord er likevel ikke sagt om Big Brother. BarneVakten har bedt Statens Medieforvaltning om å vurdere innholdet i en episode som ble sendt i påsken. I programmet ble det drukket mye alkohol. I tillegg var språket grovt, og det var stripping i badstuen. BarneVakten mener med rette at programmet strider mot det såkalte vannskille-prinsippet. Dette pålegger TV-kanaler å sende program etter kl. 21.00 når de kan være skadelige å se for mindreårige.

Hva har så TVNorge å si til sitt forsvar? I et brev til medieforvaltningen avviser kanalen at programmet skulle ha negativ effekt på mindreårige. De viser blant annet til at programmet ble sendt i påsken, en tid hvor det er vanlig at det drikkes alkohol. I tillegg mener TVNorge at episodene som BarneVakten har reagert på er «alminnelige handlinger for ungdommer på hyttetur i påsken», kan vi lese i bladet Kampanje.

TVNorge prøver å argumentere for at fyll og sex i Big Brother er helt grei underholdning også for mindreårige! Dere burde skamme dere - og heller beklage det som er skjedd fremfor å forsvare det med syltynne argumenter!

Undertegnede håper at TVNorge er i stand til å heve sin etiske og moralske standard noen hakk. At det er et skrikende behov for dette, avslører de selv gjennom sitt forsvarsskrift for Big Brother.Ove Eikje

Powered by Labrador CMS