DN droppet å vente på skattelistene, kjøpte like gjerne informasjonen fra kreditt=opplysnings=selskap

Allerede torsdag kveld publiserte Dagens Næringsliv flere saker med ligningstallene for 2015. Mens skatteetaten lette etter lekkasjer, forteller avisen at de kun har gjort enkle søk på nettet.

Publisert Sist oppdatert

Skatteetaten jobbet på spreng med å finne ut hvordan Dagens Næringsliv hadde fått tilgang til fjorårets ligningstall, dagen før tallene ble offentliggjort.

Til NTB sier avisens sjefredaktør, Amund Djuve, at det ikke er noen lekkasje hos skatteetaten, men at det dreier seg om kreativ journalistikk.

– Ved å gjøre helt ordinære søk hos kredittopplysningsselskap, svarer Djuve på spørsmål om hvordan de har fått tak i tallene.

Han sier tallene ligger hos kredittopplysningsselskaper, og at ved å søke på navnene på de du er interessert i, får du tallene der.

– Vi har ikke fått skattelistene, det er ikke noe lekkasjer, det er ikke noe hacking, det er fullstendig udramatisk. Det er kun kreativ journalistikk, sier Djuve.

Skattetallene blir offentliggjort klokken 3 natt til fredag.

– Det skal ikke være teknisk mulig å få tilgang til tallene gjennom våre systemer før det, sier pressesjef i skatteetaten, Merete Jebsen, til NTB.