Skavlan ler av flørtekritikk

Fredrik Skavlan sier til Aftenposten at han skal begynne å flørte mer med de mannlige gjestene etter historiker Jon Hustads kritikk om at kvinnelige gjester er garnityr og sexobjekter i «Først & Sist».

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Skavlan legger til at da blir han vel bare en bifil vestkant-kåting.

- Det er kanskje ikke stort bedre, sier programlederen, som ler av kritikken fra historikeren. Det er en av de mer morsomme kritikkene han har fått. Skavlan sier også at han synes historikeren har en veldig seksualfiksert måte å se programmet på, og at han leser og tenker koffert i alt Skavlan gjør.

Det var i tidsskriftet «Samtiden» at Jon Hustad skrev om «Fredrik den kåte». Ingen flørter mer intens og sexpreiker mer subtilt enn Fredrik Skavlan, skrev historikeren. Han mener kvinner under 40 år er garnityr i Skavlans program og skriver «Er det fordi Skavlan er ein nyskilt, kåt, ung rakkar frå Oslos betre vestkant, med masse sjarm og nothing to lose?»

Til Aftenposten sier likestillingsombud Kristin Mile at hun synes observasjonen forskeren har gjort er ganske interessant. Hun har lagt merke til hvordan programlederen kommenterer hvordan kvinnelige gjester lukter eller ser ut.

- Da kan man lett bli sittende igjen med det inntrykket at kvinnene som inviteres bare er til pynt og kos i programmet, sier Mile.

Powered by Labrador CMS