John Bones søker ny jobb. Foto: Jenny Bones
John Bones søker ny jobb. Foto: Jenny Bones

John Bones ønsker seg prosjektstillingen i Skup

Kjemper om stillingen mot frilanseren Tori Aarseth.

Publisert Sist oppdatert

To personer har søkt på stillingen som daglig leder i 50 prosents prosjektstilling i Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (Skup). Frilanser Tori Aarseth og Skup-styremedlem og Data-Skup-ansvarlig John Bones.

Fristen for å søke gikk ut fredag. Avgjørelsen på hvem som får jobben vil tas allerede på Skups styremøte torsdag, opplyser Skups styreleder Jan Gunnar Furuly.

Den nyansattes lønn vil finansieres av Stup - som har innvilget 300.000 kroner til lønnsmidler til sekretariatet

– Det er et halvt års prosjektstilling i første omgang. Vi tar sikte på å videreføre det, men det er ikke en del av denne stillingen, sier Furuly til Journalisten. 

Les også: Elin Floberghagen vil ta over etter Kjersti Løken Stavrum

Liker kombinasjonen

– Skup er jo en kraft i den undersøkende journalistikken i Norge, men for at Skup skal kunne gjøre jobben sin, altså arrangere Skup-konferansen, er det mange små detaljer som må på plass. Jeg liker den kombinasjonen mellom det rent praktiske - detaljer, logistikk og reisebestillinger - og arbeidet med foredragsholdere, svarer Bones på spørsmålet om hvorfor han har søkt på stillingen. 

Han har sittet i Skup-styret siden 2012 og har hatt hovedansvar for kurs angående datajournalistikk. Han vil ikke delta på torsdagens styremøte der ansettelsen skal avgjøres.

Bones håper kombinasjonen av ryddighet og kreativitet, samt kunnskap om fagfelt og personer kan være noe han kan tilby Skup. 

Få Skup på beina igjen

Frilanseren Tori Aarseth mener Skup er viktig for det norske medielandskapet. Hun ønsker å bidra til å hjelpe Skup på beina igjen - blant annet ved å finne andre finansieringskilder.

Les også: Skup ber om økonomisk nødhjelp

 

 

Powered by Labrador CMS