John Bones har fylt opp Data-Skup og flytter ut av NJ. Foto: Martin Huseby Jensen
John Bones har fylt opp Data-Skup og flytter ut av NJ. Foto: Martin Huseby Jensen

Sorry, men Dataskup er fullt

Og så flytter Skup ut fra kontoret hos NJ og inn hos redaktørene.

Publisert Sist oppdatert

For tredje gang arrangerer Skup «mini-konferansen» Data-Skup og for andre gang holder John Bones og de andre i Skup fortet på NRK. Og sorry, men det er:

– Fullt. Vi har lokaler som egentlig har en grense på 90, men søndag spratt vi akkurat over 100 deltagere. Da måtte jeg stenge, sier han til Journalisten.

Det er nesten to og en halv uke igjen til selve dagen, hvor det også deles ut pris. Dermed er det for seint å melde seg på denne lørdagen i håp om å lære seg et og annet om datasikkerhet, koding, søk og så videre. Trøsten ligger i Bones’ forsikringer.

– Data-Skup er kommet for å bli. 

Det kan leses ut av hvor sterkt de største redaksjonene stiller. VG sender 13, NRK 11, fra DN kommer 8 og BT 7 for å nevne noen. Men de mindre redaksjonene mangler. Dette er ikke ulikt hovedkonferansen i Tønsberg. Selv om det de siste årene er blitt bedringer på dette området. Bones er ganske fornøyd med at det i halvparten av sesjonene deltar kvinner. I alt er det 30 sesjoner denne lørdagen på tampen av oktober.

I fjor forsøkte Skup seg i større lokaler, men bommet på høstferien. Dermed kom ikke på langt nær så mange som ønsket, og kostnadene ble for høye. I NRK betaler stiftelsen ingen penger for lokalene, bare for lunsjen. Det er fornuftig for lommeboka med tanke på skups økonomi. 

Og så flytter Skup. Altså sekretariatet. Ut av Norsk Journalistlags lokaler i Torggata i Oslo og inn hos Norsk Presseforbund og Norsk Redaktørforening i Kvadraturen. 

– Vi flytter fordi NJ skal flytte og i de nye lokalene ble vi tilbudt free seating. Det går ikke i den hektiske perioden inn mot konferansen, sier Bones. 

Skup har i første omgang tegnet leiekontrakt på to år.

– Nå håper jeg på enda bedre kontakt inn mot Redaktørforeningen siden det er deres medlemmer som avgjør hvor mange som skal sendes til Skup.

Powered by Labrador CMS