Jan Gunnar Furuly. Foto: Martin Huseby Jensen
Jan Gunnar Furuly. Foto: Martin Huseby Jensen

Dagbladet-stiftelsen støtter ny Skup-pris

Nå får også Data-SKUP egen pris.

Publisert Sist oppdatert

I oktober arrangerer SKUP sitt andre Data-SKUP. Denne gangen blir det også med pris, forteller stiftelsen styreleder, Jan Gunnar Furuly.

- Å tilrettelegge og bidra med kompetanseheving innen datajournalistikk er noe av det mest fremtidsrettede SKUP kan gjøre i dag.  Data-SKUP vil holde høy internasjonal standard, og det er med glede vi inviterer til konferanse med noen av verdens beste datagravere, sier SKUPs styreleder Jan Gunnar Furuly i en pressemelding.

Prisen er på 50.000 kroner og finansieres av Dagbladets stiftelse som for to år siden fikk økt kapitalen sin da de solgte aksjer i Berner Gruppen for 40 millioner kroner.

Stiftelsen ledes av tidligere generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Nils E. Øy. Han mener prisen vil kunne stimulere til økt arbeid på datafeltet.

- Journalistikkens samfunnsoppdrag er vanskelig å oppfylle i vår tid, uten solide datakunnskaper og kreative databaserte metoder. Dagbladets Stiftelse opprettet derfor graveprisen til «Data-Skup» for å stimulere til god undersøkende journalistikk på dette viktige feltet, der vi stadig møter nye komplekse utfordringer.», sier Øy i meldingen.

I juryen sitter redaktør Helena Bengtsson i The Guardians datateam, daglig leder Nils Mulvad og direktør Birgitte Alter i Journalismfund.

Powered by Labrador CMS