Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 er skuffet over at kanalen ikke har levert inn metoderapporter til Skup. Foto: Kathrine Geard
Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 er skuffet over at kanalen ikke har levert inn metoderapporter til Skup. Foto: Kathrine Geard

- Dette er et nederlag for meg

TV 2s nyhetsredaktør om hvorfor kanalen ikke har levert inn metoderapporter til Skup i år.

Før helgen ble det klart at nesten 20 prosent færre rapporter konkurrerer om årets Skup-pris enn i fjor. Det bekymrer Skup-leder Jan Gunnar Furuly

Både han og juryleder Thor Woje noterer seg også at TV 2 ikke har levert inn bidrag til årets konkurranse.

Prioritert

– Det er tilfeldig, slår nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther fast. Han sier kanalen hadde flere store og krevende TV-saker i 2013, som terroranslaget mot In Amenas. Årsæther mener TV 2 produserte mye kritisk journalistikk, som i Russland, men at dette ikke er typiske Skup-saker.

Målet i TV 2 er uansett at det skal sendes inn tre rapporter hvert år. Derfor er ikke nyhetsredaktøren fornøyd. Selv har han tatt med seg to Skup-diplomer fra tidligere utdelinger i Tønsberg.

Dette er en prioritert sak for oss. Derfor er dette et nederlag for meg.

 – Har gravestipendet du etablerte i TV 2 spilt fallitt når dere ikke får levert inn bidrag?

– Nei, jeg vil ikke si det. Vi har forsynt oss godt fra Skup de siste fire årene, så jeg mener vi ikke har noe å skamme oss over, sier Årsæther. Han peker på at fjorårets midler ble delt ut sent.

Viktig pris

Nyhetsredaktøren anser Skup for å være Norges viktigste journalistpris, også viktigere enn Den store journalistprisen, fordi den ansporer til graving.

Han mener at det heller ikke er grunn til panikk selv om antall bidrag faller, slikt skjer fra det ene året til et andre.

 

Powered by Labrador CMS