Skup-prisen gikk til TV2-reporterne Asbjørn Øyhovden, Steinar figved og Robin Idland Krüger. Foto: Kathrine Geard
Skup-prisen gikk til TV2-reporterne Asbjørn Øyhovden, Steinar figved og Robin Idland Krüger. Foto: Kathrine Geard

TV 2 årets Skup-vinner

Det ble dobbel ære på TV 2 lørdag. “Eldrebløffen” ble Skup-vinner, mens “Ambassadesaken” fikk diplom.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Dette er en pris til TV 2-nyhetene, Norges frihetskjempere. Det er ganske sykt å stå her! sa Asbjørn Øyhovden, Steinar Figved og Robin Idland Krüger gledesstrålende da de lørdag kveld mottok årets Skup-pris i Tønsberg for “Eldrebløffen”.

Avsløringen av hvordan kommuner over hele landet har forsøkt å skjule køer i eldresektoren  startet med en enkelt case om en kvinne som sto i sykehjemskø, men endte som toppoppslag på 21-nyhetene på TV 2 åtte dager på rad – og satte saken på politisk dagsorden i Norge.

– Jeg tror vi vant fordi saken handler om eldre mennesker som blir utsatt for overgrep. Dette er brudd på menneskerettighetene, sa Asbjørn Øyhovden etter at de mottok prisen.

Diplom på hjemmebane

De tre øvrige diplomene gikk til Dagbladet og deres frilanser Thomas Ergos  reportasjeserie “De visste, men tiet. Reportasjer om utviklingshemmedes rettssikkerhet”, Tønsbergs Blads journalister Kristin Monstad Lund, Vegar Vatn og Jon Cato Landsverk for deres avsløringer i Ungbo- og Jarlsø-saken. Samt Kjetil Sæther (Finansavisen/Dagens Næringsliv) for prosjektet “Thule Drilling og Anders-Ivar Olsen.

Det ble en stor kveld for TV 2, som også fikk diplom for forhåndsfavoritten ”Ambassadesaken”, jobbet fram av journalistene Jens Christian Nørve og Asbjørn Olsen.

 

Powered by Labrador CMS