Slakter eks-kones forskning i Dagbladet

Forsker Eva Lundgren fikk mandag en helsides slakt i Dagbladet for sin undersøkelse om vold mot kvinner. Artikkelforfatteren viser seg å være hennes tidligere ektemann, Erling Sørli, skriver Bergens Tidende.

Ifølge BT fikk de som leste gårsdagens kronikk i Dagbladet og visste at kronikkforfatteren Erling Sørli var Lundgrens tidligere ektemann, en leseopplevelse av de sjeldne. Kronikken er en kommentar til Lundgrens forskningsrapport om vold mot svenske kvinner i det likestilte Sverige.

I kronikken skriver Sørli at han synes framstillingen bærer preg av «et sexistisk råkjør mot menn som gruppe på sviktende metodisk grunnlag. Noen av de mer prinsipielle motforestillingene handler om undersøkelsens definisjon av vold».

Kronikkansvarlig Arne Foss i Dagbladet sier til BT at han ikke var kjent med at denne saftige kritikken på Eva Lundgrens forskning kommer fra hennes eks-mann:

- Nei, det visste jeg ikke, men det var en skarp og god kommentar til en kontroversiell rapport, og slik jeg leste den var det greit nok, sier Foss. Han tror ikke at han ville endret på noe eller latt være å trykke saken om han hadde visst at det var eks-mannen som på denne måten tok et oppgjør med Eva Lundgrens forskning.

Powered by Labrador CMS