Per Edgar Kokkvold er en erfaren pressemann som for tiden er leder i Kringkastingsrådet.
Per Edgar Kokkvold er en erfaren pressemann som for tiden er leder i Kringkastingsrådet.

At hoffet ringer Dagbladets kilder, er ikke måten å opptre på, mener Per Edgar Kokkvold

– Det må oppfattes som at man fra Slottets side legger press på intervjuobjekter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i dag ble det kjent at kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet har ringt både stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn, professor Per Lægreid og professor Eivind Smith  i forbindelse med uttalelser de har kommet med. Lægreid ble oppringt før Dagbladet hadde rukket å publisere uttalelsene.

Tidligere generalsekretær i Presseforbundet, Per Edgar Kokkvold er blant dem som reagerer på at hoffet gjør dette. Til Dagbladet sier han at noen på Slottet bør gi beskjed om at dette ikke er måten å opptre på. 

– Når Slottets kommunikasjonssjef ringer til personer som uttaler seg kritisk til en avis, må det oppfattes som at man fra Slottets side legger press på intervjuobjekter. Særlig om det skjer allerede før intervjuet de har gitt er satt på trykk, sier han til avisen. 

Kommunikasjonssjef Marianne Hagen.
Kommunikasjonssjef Marianne Hagen.

Kommunikasjonssjef Marianne Hagen forklarer i sitt tilsvar til avisen at hun opplever at Slottets svar og faktaopplysninger har fått liten plass i Dagbladets saker, og regelmessig har blitt plassert langt nede i sakene. Hun opplever at de som uttaler seg i sakene heller ikke er presentert for hele bildet.

«Vi er de første til å beklage at dette har vist seg å være nødvendig.» skriver hun i en e-post til Dagbladet.

De nevnte intervjuobjektene sier på sin side at de ikke kjenner seg igjen i hennes beskrivelse.

–Jeg fikk en sint telefon fra Slottet, sier Rotevatn til avisen, mens professor Lægreid sier at Hagen ringte om intervjuet allerede før saken sto på trykk. Professor Eivind Smith er ikke enig i Hagens framstilling av telefonsamtalen, men sier at han ikke opplevde den som ubehagelig.

Powered by Labrador CMS