Aftenposten illustrasjon. Foto: Birgit Dannenberg
Aftenposten illustrasjon. Foto: Birgit Dannenberg

Brygger til storm i Aftenposten

Ledelsen innkaller enkeltansatte til samtaler om fremtidig arbeidsforhold.

Mandag ettermiddag ble det hasteinnkalt til klubbmøte i Aftenposten etter at ansatte er bedt om å drøfte sluttpakke med blant andre nyhetsredaktør Håkon Borud.

Folk ønsker ikke å stå frem, men flere vi har snakket med karakteriserer dette som styrte sluttpakker. Og det er sterke følelser i sving i avisens lokaler i Postbygget i Oslo.

Krevende arbeidsdag

Mandag formiddag fikk Journalisten tilgang til en epost signert klubbleder Frank Lynum i redaksjonsklubben og sendt til klubbens medlemmer. Her forteller han at ledelsen i løpet av de neste dagene tar kontakt med flere av de ansatte.

Han skriver: «Ledelsen har sagt at fremtiden bringer en ny og mer krevende arbeidshverdag, det blir omorganiseringer i redaksjonen og vi skal jobbe sammen på nye måter. Ledelsen vil derfor snakke med enkeltansatte om veien videre i Aftenposten. Ledelsens utgangspunkt for samtalen er at de vil forsikre seg om at dem som blir med videre, forstår at den måten vi jobber på i dag ikke er den som vil gjelde i fremtiden.»

Da Journalisten ringte Lynum var han opptatt med lokale lønnsforhandlinger og derfor ikke tilgjengelig for kommentar.

Som andre mediebedrifter må også Aftenposten kutte i kostnadene. Det er knapt to uker siden gikk det ut sluttpakketilbud til alle ansatte i mediehuset. Disse har ifølge sjefredaktør Espen Egil Hansen søknadsfrist neste uke.

Sjefredaktøren vil ikke gå inn på hva ledelsen ønsker å oppnå ved disse samtalene, men sier at bedriften er i en nedbemanningsfase og i den forbindelse holdes det samtaler.

Kompetanse

- Det som har vært viktig for meg er at vi har holdt dialog med klubben om hvordan denne prosessen skal foregå, sier Hansen. - Generelt kan jeg si at mediebransjen er i sterk endring. Det er også Aftenposten og vi bruker en del tid på å snakke om hva som er retningen for oss som jobber her.

Hansen fikk ikke lenge etter tiltredelsen reaksjoner da han sa til E24 at de yngste ansatte ofte har mer kompetanse enn de eldre.

I andre halvår 2012 sendte ledelsen i Aftenposten ut tilbud om gavepensjon. Den gang takket 30 ja. Ti takket nei. Disse ti har ifølge Hansen fått tilbudet på nytt. Noen nye årskull har ikke fått tilbud siden AFP-ordningen skal reforhandles i Stortinget i 2016, hvilket er samme år det så langt yngste kullet som har fått tilbudet, slutter.

- Derfor er ikke det en aktuell problemstilling, sier Hansen.

Frivillighet

I e-posten fra Lynum skriver klubblederen at det er ledelsen alene som har bestemt hvem de ønsker å prate med og at klubben ikke har hatt noen ting med dette. Klubben kjenner heller ikke ledelsens begrunnelse for de forskjellige samtalene.

«Klubben har som dere sikkert vet fått gjennomslag for frivillighet i nedbemanningen, og nå forutsetter vi at det blir en reell frivillighet. Vi har også fått gjennomslag for åpne sluttpakker, det vil si pakker til alle.»