Elisabeth Lunder fra Romerikes Blad vant prisen i åpen klasse for sin reportasje om sin onkel Ole – Landssvikeren.
Elisabeth Lunder fra Romerikes Blad vant prisen i åpen klasse for sin reportasje om sin onkel Ole – Landssvikeren.

Dobbeltseier til Elisabeth Lunder og Romerikes Blad

Pris både for graveserie om pengebruk og for historien om sin landsvikeronkel.

Publisert Sist oppdatert

Romerikes Blad (RB) fikk mye å glede seg over da Akershus Journalistlag delte ut Snus-prisene 2015 fredag. Selve Snus-prisen, som er på 10.000 kroner, gis til den beste journalistikk publisert i lokale medier i fylket.

I år var det totalt 27 innsendte bidrag fra 21 journalister.  Det kom inn 12 bidrag til Snusprisen, 5 til åpen klasse og 11 til fotoprisen. Juryen var ikke fornøyd med antall bidrag og etterlyser flere.

RB-kolleger til topps

Elisabeth Lunder og Elin Svendsen fra Romerikes blad vantSNUS-prisen 2015 for sin artikkelserie om pengebruken iSamarbeidsrådet for Nedre Romerike.
Elisabeth Lunder og Elin Svendsen fra Romerikes blad vant
SNUS-prisen 2015 for sin artikkelserie om pengebruken i
Samarbeidsrådet for Nedre Romerike.

Elisabeth Lunder og Elin Svendsen fra Romerikes Blad fikk årets Snus-pris for gravende journalistikk i en artikkelserie om pengebruken i Samarbeidsrådet for Nedre Romerike (SNR). Rådet består av kommunene Skedsmo, Lørenskog, Fet, Sørum, Rælingen, Aurskog-Høland, Nittedal og Akershus fylkeskommune.

Juryen mener at disse sakene er klassisk avdekkende journalistikk.

“Resultatet viser at de har lest rapportene grundig, og at de har lagt ned et veldig godt arbeid. Vi savnet litt flere kritiske spørsmål, og de kunne ha vært enda tøffere. Det burde journalistene ha jobbet mer med. Men alt i alt et godt prosjekt der journalistene har avdekket mye, og det er flott at slike saker kommer frem”, uttaler juryen.

“Nyskapende”

Prisen i åpen klasse gis til bidrag som viser kreativitet og nyskapning i lokaljournalistikken. Også denne prisen gikk til Elisabeth Lunder og RB. Hun skriver om sin onkel som var NS-medlem under andre verdenskrig.

Juryen uttaler at saken er nyskapende og skiller seg ut.

“Journalisten tar utgangspunkt i egen familie uten at det blir sentimentalt eller et partsinnlegg. Journalisten tar med leserne i jakten på svarene, og skriver en dobbel historie – sin egen og hans. Saken er elegant skrevet med god balanse i rollene. Journalisten står stødig med mange kilder, dette blir den terapien mange familier kan kjenne seg igjen i.”

Beste foto

Prisen for beste pressefoto i Akershus2015 gikk til Trine Jødal i Budstikka.Redaktør Jørgen Dahl Kristensenmottok prisen på hennes vegne.
Prisen for beste pressefoto i Akershus
2015 gikk til Trine Jødal i Budstikka.
Redaktør Jørgen Dahl Kristensen
mottok prisen på hennes vegne.

Trine Jødahl fra Budstikka hentet hjem prisen for beste pressefoto 2015 i Akerhus. Jødahl har fulgt metallkunstneren Therese i smia si. Juryen slår fast at bildene skiller seg ut, og at fotografen vinner på teknikk.

“Oppdraget kunne vært bedre løst rent journalistisk, men dette er en god idé som er godt gjennomført. Det er god balanse mellom kunstlys og naturlig lys.”

Powered by Labrador CMS