Jan Thoresen blir ny toppsjef for SOL. Foto: Birgit Dannenberg
Jan Thoresen blir ny toppsjef for SOL. Foto: Birgit Dannenberg

Jan Thoresen blir ny sjef i Scandinavia Online

Overtar helhetsansvaret for selskapet med virkning fra 1. oktober.

Publisert Sist oppdatert

Jan Thoresen har takket ja til rollen som ny administrerende direktør og ansvarlig redaktør i SOL. Nåværende administrerende direktør, Anette Nordskog, tiltrer en annen rolle i konsernet.

– Styret og jeg er veldig glade for at vi har fått en av de virkelige nestorene i det digitale medielandskapet i Norge som ny leder til SOL. Jan har en unik kombinasjon av redaksjonell og teknisk innsikt, kommersiell forståelse og erfaring med snuoperasjoner, som gjør ham svært skikket til denne rollen. Dette blir bra for oss som eiere, for de ansatte og alle våre brukere, sier Stephan Granhaug, konserndirektør digital i Aller Media og styreleder i SOL, i en pressemelding.  

Siden Thoresen ble ansatt som digital redaktør i Aller Media i fjor sommer har hans hovedfokus vært oppfølging av de digitale redaksjonene på tvers av huset. Dette har blant annet bestått i å jobbe med arbeidsdeling og trafikkutveksling mellom de ulike merkevarene, styrke Dinside.no, lansere nye kk.no og å videreutvikle Dagbladet.no og de andre nettstedene i Aller Media.

Thoresen fortsetter som digital redaktør i Aller Media AS, men vil bruke brorparten av sin tid på SOL.

– Sol.no er en fantastisk institusjon i Norge, og målet er å lage landets beste nettavis. Vi har en utrolig stabil leserskare som bruker oss som midtpunktet for sin nyhetsoppdatering på nett. Folk bruker oss mange ganger hver dag. Vi er viktig i livene til folk. Sol sitter på avansert teknologi for automatisering og personalisering og vi jobber nå for å rulle dette ut til brukerne. Det blir viktig og kjempegøy å utvikle dette nettstedet videre, sier Jan Thoresen.

Sol.no har ukentlig ca 750.000 brukere og er blant Norges ti største redaksjonelle nettsteder.

Powered by Labrador CMS