Ruud vil lære bort at det er lov å feile

Det snakkes ikke nok om teknologi i mediehusene, mener Geir Terje Ruud. Han vil veldig gjerne bidra.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ønsket om å skape et møtested for folk som driver med eller er interessert i teknologisk utvikling i mediebransjen sitter tydelig i Geir Terje Ruud. Over noen etasjer i et bygg like ved Oslo S holder Oslo Media House (OMH) til. Under paraplyen er en lang rekke aktører samlet, som medgründerne i Oslo Business Memo.

Det er fredag ettermiddag. Like ved der vi sitter driver to karer på med å tagge opp en vegg.

– Vi har ikke helt funnet rammene, men vi ser for oss at vi kan være en nøytral aktør hvor folk fra de forskjellige mediehusene kan møtes, sammen med selvstendige aktører. Det er veldig tette skott mellom mediene, skyter Ruud inn.

Åpne for #fail

Derfor skal de nå «vise» seg fram med konferansen Oslo Media Meeting. Blant journalister er trolig Lara Setrakian den mest kjente. Journalisten som sa opp jobben i ABC og startet nettstedet Syria Deeply. I ettertid er også News Deeply etablert som en slags overbygning og flere nye Deeply-satsinger vurderes.

En annen er Sophie Wilson som i stor grad kan tilskrives æren for at mobiltelefonen ikke bokstavelig talt brenner hull i lommen. På fire dager fant hun løsningen på det som senere ble ARM-prosessoren.

Allan Beafour er spennende. Han har vært med på flere feilslåtte startups. Mens det i USA er aksept for å være med på ting som ikke slår til. Han vil kunne bidra til forståelse om at vi må tørre å gå på trynet.

Det handler om å skape synlighet rundt OMH. Konferansen er for dem som jobber teknologirettet i mediehusene. Ikke bare journalistene. Og for dem som interesserer seg for teknologisk utvikling. Ruud fleiper med at alle de som pleier å holde foredrag, som Torry Pedersen eller Espen Egil Hansen, gjerne må komme og lytte.

– Så lenge de holder kjeft, eller kun stiller spørsmål.

Mer teknologi

Han sier det kommer til å skje mye i krysningspunktet mellom journalistikk og teknologi i årene fremår, men det skjer ikke nok. Han anslår at journalister er teknologiorientert omtrent som gjennomsnittet av befolkningen. Eller ikke nok sett fra hans ståsted. Ruud mener mange i mediebransjen glemmer at de jobber i teknologibedrifter så vel som publisistiske virksomheter.

Det er ikke sikkert det er viktig, sier han, at journalister skal kunne programmere, men det gjør det lettere å fortelle gode historier.

– Det hadde vært fint om pressefolk kunne snakke sammen med teknologer uten å få store, blanke øyne.

Seminaret er 27. august.

Powered by Labrador CMS