Sophie Elise Isachsen, Foto: Joakim Kleven
Sophie Elise Isachsen, Foto: Joakim Kleven

«Jeg tror mange glemmer at jeg er en ung jente. Jeg kan ikke ta ansvaret for en hel generasjon»

Svarer på Anki Gerhardsens kommentar i kort uttalelse og på egen blogg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Rosablogger Sophie Elise Isachsen mener kritiker og journalist Anki Gerhardsen gir henne altfor stort ansvar for ungdoms problemer og valg. Det er heller ikke sant at bloggeren først i det siste har engasjert seg i større saker enn sminke og utseende, skriver hun på bloggen sin:

«Jeg får “ansvaret” for at så mye som 40% av unge jenter og gutter har sagt at de har hatt tanker om å skade seg selv. Som om folk tror jeg ikke vet at man sliter. Hvem står da ansvarlige for alle mine år med selvskading? Hvem er det sin feil? Er det også min? Er mine depresjoner og psykiske problemer som jeg tidligere slet med også min feil?

Og alle andre som sliter, det er også min feil? Jeg føler ikke man skal peke fingre om noe såpass alvorlig. Men om vi først må, så peker jeg en finger på deg, journalisten. Du står nå ansvarlig for en kjip kveld for meg, og en synkende selvfølelse som jeg endelig hadde klart å bygge opp.»

Etterlyste kritisk omtale

I kommentaren som først ble publisert på Journalisten.no, angriper Gerhardsen mediene for ikke å stille kritiske spørsmål til verdiene Isachsen målbærer på bloggen. Hun antyder også at bloggerens sosiale engasjement ikke stikker så dypt:

«For den siste tiden har nemlig Isachsen blandet selvdyrkingen med en touch av Mor Theresa. Hun har tatt en flyktning i hånda. Hun har sett en flyktning gråte. Hun sier at alle burde lære seg førstehjelp. Reklamepengene renner inn, og det samme gjør beskyldningene om plagiat og diktning.

I stedet for å undersøke sannhetsgehalten i Isachsens flyktningefortellinger, formidler heller Nord-Norges største avis hvor lei seg hun blir av slike beskyldninger.»

Journalisten.no har ikke snakket direkte med Isachsen, som heller ikke har hatt tid til å møte andre medier. Men via bloggerens manager, har vi fått denne uttalelsen fra henne:

– Jeg har sett saken og ønsker ikke å kommentere i detalj utover at jeg oppfatter ordlyden til Gerhardsen som ekstremt aggressiv. Om hun ønsker å gjøre meg til eksempel, for det jeg tror hun mener å dra frem er et oppgjør med en journalistikk hun ikke liker, ja da synes jeg hun legger mye ansvar på en person som hun ikke har mye pent å si om.

Flere stemmer

Gerhardsens kommentarartikkel har ført til en livlig og ganske polarisert debatt på journalisten.no. Kommentaren ble også gjengitt i Dagbladet. VG fulgte opp saken tirsdag i en artikkel der også medieforeleser Carl-Eik Grimstad og Presseforbundets leder Kjersti Løken Stavrum uttalte seg. Grimstad mener Isachsen er en offentlig person som må tåle kritikk, mens Stavrum uttrykte en viss skepsis til Gerhardsens omtale av en samtale mellom bloggeren og programleder Anne Lindmo:

Det var mange av oss som lyttet til det hun sa og at hun ønsker å utvikle seg videre. Da er skal vi kanskje ikke løpe etter og slå henne i bakhodet.”

Bloggeren Pappahjerte rykket ut mot Gerhardsen under overskriften “Fuck dere” tirsdag. 

Interessert i mediedebatt? Følg Journalisten på Facebook og få nyhetene rett i strømmen din.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS