Avtroppende redaktøri Bladet Vesterålen, Willy Vestå, påtroppende redaktør Morten Berg-Hansen og ansvarlig utgiver Karl-Einar Nordahl. Foto: Sverre Idar Lakså / Bladet Vesterålen
Avtroppende redaktøri Bladet Vesterålen, Willy Vestå, påtroppende redaktør Morten Berg-Hansen og ansvarlig utgiver Karl-Einar Nordahl. Foto: Sverre Idar Lakså / Bladet Vesterålen

Etter 33 år med Willy Vestå i Bladet Vesterålen, tar Morten Berg-Hansen nå over som redaktør

– Det er store sko å fylle, sier Berg-Hansen.

Publisert Sist oppdatert

– Det blir spennende! Jeg gleder meg, men vet det er store sko å fylle.

Morten Berg-Hansen blir redaktør i Bladet Vesterålen 1. august. Hans forgjenger Willy Vestå går av med pensjon etter 33 år i avisa, og har stort sett vært i redaktørstillinga hele tiden. Det blir rart for både lesere og ansatte i avisa, ifølge Berg-Hansen.

– Det er klart at hans kunnskap, erfaring og væremåte, og det han har gjort for avisa, har stor betydning. Det er synd at han ikke lenger blir en del av redaksjonen, men samtidig har vi jo forståelse for at han ønsker å gå av med pensjon.

Bladet Vesterålen har hovedkontor på Sortland, og dekker i tillegg vesterålskommunene Andøy, Bø, Hadsel og Øksnes, samt Kvæfjord og Lødingen, som er nabokommuner til regionen. Redaksjonen består i dag av ti faste journalister, i tillegg til redaktør.

– Vi er en redaksjon som kjenner hverandre godt, sier Berg-Hansen.

Selv har han jobbet som journalist i Bladet Vesterålen i 18 år, og hadde ikke sett for seg at han kom til å bli redaktør. Nå ser han fram til å ta over den oppgaven.

– Jeg ønsker å videreføre den linja avisa har hatt, det er viktig. Samtidig har jeg antakelig også noe nytt å bringe inn, sier han, men kan ikke være veldig konkret om hva det blir.

– Vi har hele tiden hatt ei rivende utvikling, og vært med på ei stor utvikling digitalt. Vi starta jo med å framkalle filmer her i redaksjonen, og måtte løpe ned til bussen for å hente filmer når det hadde vært ei trafikkulykke i Lødingen.

Det å forsterke avisen enda mer for utviklinga som kommer, blir derfor viktig for den nye redaktøren. Avisa hadde i fjor et opplag på litt over 5.700.

– Samtidig vet vi at veldig mange av leserne våre er glade i papiravisa, så det er viktig å bevare og styrke den også.

Powered by Labrador CMS