Gunnar Thorenfeldt mottok heder på Arbeidsmiljøkongressen 2016 for sin gravejournalistikk om fagfeltet. Foto: Sveinung Uddu Ystad
Gunnar Thorenfeldt mottok heder på Arbeidsmiljøkongressen 2016 for sin gravejournalistikk om fagfeltet. Foto: Sveinung Uddu Ystad

Arbeidsmiljø-prisen 2016 til Dagbladets Gunnar Thorenfeldt

Hedret for målrettet gravejournalistikk om sosial dumping og andre arbeidsmiljøproblemer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Gunnar Thorenfeldt mottok Arbeidsmiljøprisen 2016 på åpningsdagen av Arbeidsmiljøkongressen i Grieghallen i Bergen tirsdag. Han får prisen for målrettet og systematisk gravejournalistikk knyttet til arbeidsmiljø, arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

Prisen ble delt ut av arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie.

I begrunnelsen for prisen trekker juryen fram at Thorenfeldt belyser pågående arbeidsmiljøkriminalitet både i inn- og utland, og at han i sitt arbeid har bidratt til å sette arbeidsmiljøutfordringer, arbeidslivskriminalitet og helseskader i arbeidslivet på dagsordenen. Thorenfeldt har gjennom flere år laget kritiske reportasjer om politiske og byråkratiske hindringer på arbeidslivsfeltet i Norge som har bidratt til økt kunnskap i samfunnet.

Juryen har også vektlagt Thorenfeldts evne til å rette søkelys på ulike miljøer og grupperinger som driver kriminell virksomhet og utnytting av arbeidstakere i et internasjonalt perspektiv. Thorenfeldt har blant annet gjennom reportasjereiser til Sør-Afrika, Mosambik og Øst-Europa dokumentert hvordan profitt fra arbeidslivskriminalitet i Norge brukes til å finansiere organisert kriminalitet i andre deler av verden.

Den Norske Arbeidsmiljøprisen ble for første gang delt ut i 1961. Dette er den opprinnelige og originale Arbeidsmiljøprisen som deles ut i Norge. Prisen deles ut årlig av en selvstendig stiftelse som ledes av Arbeidsmiljøsenteret.

Årets jury har bestått av:

Elisabeth Vatne-Lund, leder i HMS-Faglig Forum
Morten Kjerstad Larsen, seniorinspektør i Arbeidstilsynet
Kjetil A. Vedøy, direktør i Arbeidsmiljøsenteret

Powered by Labrador CMS