Serie A-debuten til Cristiano Ronaldo blir å se på en helt ny strømmetjeneste. Foto: Tsutomu Takasu / CC by 2.0 / Flickr.com
Serie A-debuten til Cristiano Ronaldo blir å se på en helt ny strømmetjeneste. Foto: Tsutomu Takasu / CC by 2.0 / Flickr.com

Ny strømmetjeneste sender La Liga og Serie A i Norge

Det har vært usikkert hvem som skal sende La Liga og Serie A.

Publisert Sist oppdatert

Sportsrettighetsselskapet IMG har nå bestemt seg for å lansere sin egen strømmetjeneste.

Tradisjonelt ville rettighetene blitt solgt videre til kjente TV-aktører allerede etablert i det norske markedet, men IMG har valgt å satse på egen hånd. Det meldte rettighetsbyrået i en pressemelding mandag.

Alle kampene fra den spanske og italienske toppdivisjonen i fotball skal sendes via strømmetjenesten Strive.

Det var i vinter at IMG sikret seg rettighetene for sesongene til og med 2020/21.

– De som i dag ser på fotball, må ofte betale dyre sportspakker. Vi ønsker å tilby en slags à la carte-meny der du betaler for det du vil se og ikke alt annet også. Det skal være rimelig og fleksibelt, og der ønsker vi å gå i bresjen, sier IMG Nordic-sjef Kristian Hysén til VG.

Ifølge avisen vil det koste 79 kroner i måneden eller 499 kroner i året å abonnere på den nye tjenesten. I første omgang vil kampene kun gå over nett.

– Det skal spilles 380 kamper i La Liga og 380 i Serie A. Alle de vil du kunne se på Strive, og så vil vi i fase to vurdere om vi skal opprette en lineær TV-kanal for å vise fram innholdet vårt der også, sier Hysén.

Strive skal også lanseres i Sverige og Danmark. Det ligger an til engelske kommentatorer i starten, men IMG jobber for å skaffe lokale kommentatorer.

Det er Viasat-plattformene (NENT-gruppen) som har sendt La Liga og Serie A de siste årene.

La Liga sparkes i gang fredag 17. august, mens Serie A starter dagen etter.

Foto: Tsutomu Takasu / CC BY 2.0 / Flickr.com

Powered by Labrador CMS