Riksmålsforbundets medieprisjuryer har kåret årets vinnere. TV-prisen går til Pernille Sørensen, Lytterprisen til Knut Reiersrud og Gullpennen til Halvor Hegtun.

Mediepriser:

Språkpriser til Pernille Sørensen, Knut Reiersrud og Halvor Hegtun

Alle tre uttrykker seg forbilledlig, mener Riksmålsforbundets juryer.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Riksmålsforbundets tre mediepriser legger særlig vekt på god språkbruk, skriver Riksmålsforbundet i en pressemelding.

I år går Gullpennen til Halvor Hegtun i Aftenposten, TV-prisen til Pernille Sørensen for deltagelsen i Nytt på nytt og Lytterprisen til Knut Reiersrud, programleder for BluesAsylet i NRK Radio. Fellesnevneren for de tre er at de på hver sin måte uttrykker seg forbilledlig, mener Riksmålsforbundets juryer.

– Gjennom åtte år i Nytt på nytt har Pernille Sørensen utmerket seg ikke bare med sin sikre språkbruk, men også med språklig fantasi, lekenhet og glede. Selv om programmet bygger på manus, improviserer hun med slagferdige og originale formuleringer, klart og tydelig fremført, sier juryleder Hans Rossiné i pressemeldingen.

Om lytterprisvinner Knut Reiersrud sier juryleder Kalle Lisberg at han snakker nesten like vakkert som han spiller på sine ulike gitarer.

– I BluesAsylet dyrker Reiersrud radioens egenart gjennom stemmebruk og samspillet mellom språk og musikk, uttaler Lisberg.

– I snart 40 år har Halvor Hegtuns gullpenn funklet i Aftenpostens spalter. Med sin lune, underfundige og høyst personlige stil har han satt sitt umiskjennelige preg på alt fra hverdagslige nyhetsreportasjer til petiter og kommentarartikler, sier Tom Egeland, leder av Gullpenn-juryen.

Riksmålsforbundets mediepriser har lange tradisjoner, og den første ble utdelt i 1960. Årets prisutdelinger vil skje under et åpent arrangement i Oslo 26. april.

Powered by Labrador CMS